Osobně v Brně | do 4 pracovních dnů |
Osobně v Praze | úterý 24. června |
Výdejní místo | úterý 24. června |
Přepravní společností | úterý 24. června |
Přírodní želatina bez chuti a bez zápachu vhodná pro přípravu dortů a zákusků i slaných aspiků. Agar se získaná z červených mořských řas. Je to přírodní polysacharid s vysokou želírující schopností a zůstává pevný i při vyšších teplotách. Umožňuje vytvářet takzvané vysoké vrstvy želé, které při krájení skvěle drží tvar.
Složení :Agar agar (Gelidium 100 %). Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Dávkování,doporučení výrobce
Použití: V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i jako zahušťovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky. Je výborný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky a podobně. Jednu kávovou lžičku agaru a 5-10 kávových lžiček cukru vmícháme do 300 ml vody. Necháme 10 minut nabobtnat a poté 15 minut vaříme. Při výrobě aspiků přidáme namísto cukru 1/2 kávové lžičky soli.
Skladování: suché, temné místo do teploty 25°C, chraňte před přímým slunečním světlem a teplem.
Hmotnost: 10g
Energetická hodnotave 100g 720 kJ / 172 kcal
Hmotnost | 0.01 kg |
![]() |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
![]() |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |