Osobně v Brně | na dotaz |
Osobně v Praze | na dotaz |
Výdejní místo | na dotaz |
Přepravní společností | na dotaz |
Černá čočka svým vzhledem připomíná kaviár a má jemnou oříškovou chuť. Jde o velmi chutnou a především výživově bohatou surovinu. Je výborným zdrojem cenných látek, bílkovin a vlákniny. Má pevnější konzistenci, připomínající rýži. Čočka černá má slupku, která jí pomáhá držet tvar i po uvaření. Díky pevnější konzistenci se hodí do salátů i jako příloha. Můžeme ji přidávat do pomazánek či polévek.
Použití: Černou čočku beluga propláchněte, nasypte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla celá ponořená. Přiveďte k varu. Vařte na mírném plameni cca 25-30 minut do měkka. Dle potřeby dolévejte horkou vodu. Čočku během vaření zbytečně nemíchejte - předejdete tak rozbití její slupky. Čočku osolte až nakonec.
Tip: Pokud přidáme jedlou sodu při vaření čočky či fazolí, urychlíme vaření.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Složení: Čočka černá beluga.
Skladování: v suchu a chladu.
Hmotnost: 500g
Energetická hodnota | 1277 kJ/305 kcal |
Tuky |
1,6 g 0,2 g |
Sacharidy |
41 g |
Bílkoviny |
23 g |
Sůl | 0,01 g |
Výrobce | Allnature |
Související kategorie: | |
Zaměrení: | |
Léčivé látky: |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |