Protioxidanty TML, a.s.

Cena a štítky
Zaměření
(2)
(0)
(1)
(6)
(2)
(1)
(0)
(5)
(5)
(4)
(4)
(4)
(2)
(4)
(0)
(3)
(4)
(0)
(2)
(0)
(0)
(1)
(0)
(4)
(1)
(3)
(6)
(1)
(1)
Zobrazit vybrané
Výpis je omezen filtrem
6 produktů
Eleuterokok tinktura 50ml
Kód:awa3006

Eleuterokok tinktura 50ml

169 Kč200 Kč
Skladem > 5 ks
Eleuterokok ostnitý (Eleutherococcus senticosus, ženšen sibiřský) je bylina původem ze severovýchodn...
-16 %
Čaga extrakt 50ml
Kód:awa3004

Čaga extrakt 50ml

309 Kč
Skladem > 5 ks
Čaga (Chaga, Rezavec šikmý, Inonotus obliquus, houba nesmrtelnosti) parazitující dřevokazná houba (z...
Ženšen tinktura 50ml
Kód:awa3010

Ženšen tinktura 50ml

205 Kč240 Kč
Skladem > 5 ks
Ženšen pravý (Panax ginseng, všehoj ženšenový), tzv. kořen života je vytrvalá léčivá bylina původen ...
-15 %
Cordyceps tinktura 50ml
Kód:awa3005

Cordyceps tinktura 50ml

439 Kč
Skladem 1 ks
Přípravek s obsahem extraktu z houby housenice čínská (Cordyceps sinensis) je určen k posílení organ...
Reishi extrakt 50ml
Kód:awa3009

Reishi extrakt 50ml

399 Kč
Skladem > 5 ks
Reishi, obsahuje: polysacharidy, triterpény, ganoderické kyseliny, adenosin, organické germanium. Sp...
Shiitake kapky 50ml
Kód:awa3044

Shiitake kapky 50ml

319 Kč
Tento produkt nelze zakoupit
Vyprodáno
Ricinový olej se získává ze semen skočce obecného, obecně nazývaného jako ricin nebo ricinovník.Je v...

Protioxidanty jsou látky, které zabraňují oxidaci v těle nebo v potravinách. Nejlepším zdrojem protioxidantů jsou potraviny rostlinného původu a lze se domnívat, že vysoký příjem ovoce a zeleniny je spojen s nižším rizikem mnoha nemocí. Široká škála ovoce a zeleniny ve vaší stravě je dobrým způsobem, jak zajistit zdravou kvalitní stravu a snížit riziko onemocnění.

  • zde uvedené informace na webu s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)

Mezi účinné protioxidanty, které dodáváme buňkám konzumací stravy patří:

Upozornění: níže uvedené informace (připisované vlastnosti bylinek či rostlin ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury" (např. Janča, Zentrich, Váňa, E. Havelka, W.D. Storch, Alena Hamplová atd.) či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.

  • vitamin C, vitamin E
  • enzymy (koenzym Q10) -  (sójový olej, řepkový olej, sardinky, makrely, maso…)
  • přírodní flavonoidy (vitamin P) - (švestky, jahody, arónie, cibule ...)
  • karotenoidy (goji, mrkev, rajčata, meruňky.. )
  • flavonoidy, polyfenoly a fenolycké antioxidanty
  • selen a zinek
  • lykopen (šípky, rajčata..),
  • chlorofyly, anthokyany´
  • lignany (lněné semínko)
  • kurkumin (kurkuma) a piperin, působí v synergii
  • resveratrol obsažený ve slupkách a semíncích červených hroznů
  • skvalen
  • glutathion - nejvýznamnější nitrobuněčný antioxidant
  • saponiny (quinoa, slzovka obecná, hrách, špenát, fazole...)
  • rozchodnice růžová, prospívá dlouhověkosti, působí proti přečasnému stárnutí buněk, přírodní protioxidant, adaptogen a podporuje osu MTM
  • spemidin
  • https://superpotraviny.webnode.cz/pojmy/antioxidanty/

Dělení protioxidantů:

Protioxidanty,  které interferují s procesem oxidace lipidů a jiných oxylabilních sloučenin:

  • Protioxidanty reagující s volnými radikály
  • Protioxidanty vážící do komplexu katalyticky působících kovů
  • Protioxidanty eliminující přítomný kyslík

Podle struktury: 

  • Fenolové -  náleží k nim tokoferoly, fenolové antioxidanty, galláty a také celá řada jiných sloučenin obsažených v potravinách, koření nebo  jiných přírodních materiálech.
  • Endioly -  z povolených přídrodních látek k nim náleží askorbová  kyselina a erythorbová kyselina, dále jejich soli aj. deriváty

Podle původu:

  • Přírodní - mezi povolené přírodní protioxidanty patří pouze tokoferoly
  • Syntetické (Velíšek, 1999)

Podle funkce:

  • Primární antioxidanty:  reagují s lipidovými radikály a převádí je na stabilnější produkty
  • Sekundární (preventivní):  jsou známé jako preventivní antioxidanty, zpomalují rychlost iniciace řetězové reakce a to tím, že poškozují hydroperoxidy (Shahidi a Naczk, 2004)

Podle způsobu vstupu do organismu:

  • Endogenní – tvorba samotným organismem 
  • Exogenní – přijímané potravou

Podle rozpustnosti:

  • Hydrofilní – rozpustné ve vodě
  • Lipofilní – rozpustné v tucích
  • Amfofilní – mají vlastnosti obou skupin

Podle lokalizace:

  • Extracelulární – mimo buňku
  • Intracelulární –  hrají nejdůležitější roli v ochraně před volnými radikály (glutation, melatonin)

Potraviny a léčivé bylinky s obsahem přírodních protioxidantů:

  • ovocné šťávy (např. kustovnice čínská, arónie, rykatnilk, acai, noní, granátové jablko)
  • sušené a čerstvé plody (např. Goji -kustovnice čínská, arónie, rakytnilk, borůvky, maliny, ostružiny, jahody, brusinky)
  • koření (např. kopr, oregáno, kurkuma , zázvor, černý kmín, hřebíček, skořice)
  • houby (např.housenice čínská , čaga sibiřská, reishi)
  • obiloviny (celozrnná řýže, quinoa)
  • přírodní panenské oleje (nerafinované), kokosový olej, lněná olej, konopný olej, chia olej, amarantový olej, dýňový olej
  • nepražené kakaové boby, zelená káva
  • obilné klíčky (vojtěška, řeřicha..)
  • zelené potraviny (ječmen, chlorella, spirulina, kepl, alfalfa)
  • ořechy - mandle, vlašské ořechy , pekanové ořechy- zdroj rostlinných antioxdantů
  • lipový květ, posiluje obranyschopnost organismu, antioxidant, neutralizuje volné radikály (quercetin, kamferol), vhodný při chřipce (snižuje horečku - kyselina P-kumarová) a nachlazení
  • tymián obecný, silný antioxidant, patří mezi nejsilnější mezi bylinami, působí proti předčasnému stárnutí, přírodní antibiotikum, podporuje imunitní systém (zdroj vitamínu A, C)
  • zběhovec plazivý, má silné antioxidační a protizánětlivé účinky

TOP 20 protioxidantů podle Mudr. Freje:

  • fazole červené a černé
  • zelenina: artyčoky, paprika, květák zelí
  • lesní plody: borůvky, ostružiny, maliny, jahody, brusinky
  • ovoce: amalaki, švestky, jablka, třešně
  • bylinky: mátové listy
  • hořká čokoláda
  • pekanové ořechy, vlašské ořechy
  • hřebíček

Zdroj: protioxidanty v bylinných čajích (diplomová práce)

Zobrazit více Zabalit
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma!