Osobně v Brně | na dotaz |
Osobně v Praze | na dotaz |
Výdejní místo | na dotaz |
Přepravní společností | na dotaz |
Pod exotickým označením chia („čia“) se skrývají semínka šalvěje hispánské (Salvia hispanica), pěstované v některých oblastech Střední a Jižní Ameriky. Původní obyvatelé těchto zemí semínka chia pravidelně konzumovali a znalosti o jejich příznivých účincích si předávali po generace. Mouka ze semínek šalvěje hispánské tvoří součást našeho bezlepkového ENERGY chleba s chia.
K 500 g směsi na bezlepkový ENERGY chléb s moukou z chia semínek přidáte 380 ml vlažné vody a 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.
Před otevřením sáček protřepejte, aby se dobře promísil. Do mísící nádoby přilijte 380 ml vlažné vody. Přisypte obsah balení. Uprostřed směsi vytvořte důlek, do kterého přidejte 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí. Pečte na bezlepkový program, případně na jiný krátký program 2 až 3 hodiny.
Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí. Důkladně promíchejte. 380 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby a vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečtě v předehřáté troubě při 200 °C cca hodinu.
Složení: kukuřičný škrob, bramborový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, chia mouka (6 %), dextróza, jedlá sůl, slunečnicový lecitin (emulgátor), guarová guma (zahušťovadlo), kmín drcený, kyselina askorbová (látka zlepšující mouku), kyselina citronová (regulátor kyselosti)
Bez obsahu: lepku, mléka, vajec, sójové mouky, sójového lecitinu, lupinové mouky, deproteinovaného pšeničného škrobu, barviv, aromat, konzervačních látek
Hmotnost: 500 g
Země původu: Česká republika
Výrobce | ADVENI MEDICAL, spol. s r.o. |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |