COUNTRY LIFE Umeocet 500 ml

Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi – nakládaných japonských švestiček. Kombinace slané a kyselé chuti je jedinečným chuťovým zážitkem.
COUNTRY LIFE Umeocet 500 ml
na dotaz na dotaz
Tento produkt nelze zakoupit
???
na dotazPřepravní společností:
Osobně v Brněna dotaz
Osobně v Prazena dotaz
Výdejní místona dotaz
Přepravní společnostína dotaz
Kódawa2100VýrobceCOUNTRY LIFE s.r.o.
Doprava zdarma
nad 700 korun
Dárky k nákupu
nad 2000Kč
2 výdejní místa
v Brně ZDARMA
ECO balení
pro osobní odběr
Produkt nebyl hodnocenPřidat hodnocení

Nejedná se ve skutečnosti o ocet ( protože místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou ), vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi. 


Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě. 

Umeocet tipy na použití:

  • ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci  medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
  • ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
  • výroba kvašené zeleniny (pickles) – návod najdete v Dobrotách podzim 2015 na straně 13
  • nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
  • zeleninové soté – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
  • salát z avokáda a bílé ředkve – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
  • bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou s umeoctem

Umeocet a jeho výroba: Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.

Švestičky Umeboshi

  1. Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
  2. V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
  3. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
  4. Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
  5. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 46,1 kJ/11 kcal. Bílkoviny: 0,2 g. Sacharidy: 2,6 g. Tuky: 0,1 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 7 960 mg

Další UMEprodukty:

Složení: UME švestky (54,5%), mořská sůl (35,6%), Shizo (Perilla listy).

Použití: pro přípravu salátů – pokud použijete umeocet, už nemusíte přidávat sůl. Lze přidávat i do pokrmů, které mají mít výslednou slanokyselou chuť.

Legislativní zařazení: Ocet - ovocný

Skladování: do 25 stupňů

Chuť: výrazná slano-kyselá

Objem 500ml

 

VýrobceCOUNTRY LIFE s.r.o.
Popis
Související kategorie:
Zaměrení:
Léčivé látky:
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma! 2x výdejní místo