Kamutová mouka BIO 400g

-16 %
Kamutová mouka BIO 400g
Ušetříte15,0 Kč 16 %
Vaše cena s DPH s DPH79,0 Kč
Vaše cena bez DPH bez DPH68,7 Kč
Skladem > 5 ks
Osobně v Brně:zítra
Osobně v Praze:do tří dnů
Výdejní místo:do tří dnů
Přepravní spol.:do tří dnů
Kódawa2137
VýrobceWolfberry s.r.o.
Zákazníci k tomuto zboží kupují
1
Kokosová mouka BIO RAW 1000g
Skladem > 5 ks
190 Kč165 Kč bez DPH
2
Wolfberry Kokosová mouka BIO 400 g
Skladem > 5 ks
99,0 Kč86,1 Kč bez DPH
3
AWA superfoods BIO Kokosová mouka 500g
Skladem > 5 ks
119 Kč103 Kč bez DPH
Popis

Kamut je prozatím nejstarší známý druh pšenice, jejíž jméno ve starověkém Egyptě znamenalo „duše země“. Kamutová mouka je vynikající alternativou mouky vyráběné z běžné pšenice. Díky tomu, že kamut neprošel žádnými procesy hybridace nebo genetickými úpravami, zachoval si svoje původní vlastnosti. Jeho zrna tak mají dvojnásobnou velikost než běžně pěstované odrůdy pšenic.

Výhody kamutové mouky:

  • obsahuje daleko více tuků než bežná pšeničná
  • obsahuje aminokyseliny, vitamíny a minerály
  • v průměru má asi o 30 % větší obsah bílkovin
  • dodá více energie a lépe zasytí
  • mouka není rafinovaná ani bělená
  • lehce stravitelná
  • perfektní kynoucí vlastnost


Pro to, aby mouka mohla nést označení kamut, což je ochranná známka, musí být zajištěna stanovená kvalita a dodrženy všechny požadované normy. V případě kamutové mouky musí být její složení na 100 % ze zrn kamutu. Je to dané proto, aby každý, kdo si vybere pravou kamutovou mouku věděl, že může předejít případným alergickým reakcím na běžnou pšenici. V souvislosti s kamutem se totiž velmi často mluví i o bezlepkové dietě, ale i v případě kamutu je třeba obezřetnosti. 

Ministerstvo zemědělství ČR doslova uvádí: „Pacienti s celiakií ovšem musí při eventuálním zařazování kamutu do svého jídelníčku postupovat velmi obezřetně, nejlépe po poradě s lékařem, protože testy prokázaly, že zhruba 30 % osob s alergií na pšenici je alergických rovněž na kamut. V některých případech mohou být reakce na kamut ještě horší než na běžnou pšenici. Na druhé straně ale řada lidí, kteří pšenici nemohou jíst, s kamutem žádné problémy nemají. Obecně lze říci, že kamut je velmi zdravá cereálie. Nedávný výzkum prováděný Mezinárodní asociací pro potravinové alergie (IFAA) dokonce naznačil, že pro většinu senzitivních osob může být kamut vynikající náhradou běžných druhů pšenice“. 

Kamutová mouka – nutriční hodnoty ve 100 g:

  • Energie: 1500 kJ / 360 kcal
  • Bílkoviny: 17,3 g
  • Tuky: 3 g
  • Sacharidy: 70 g
  • Vláknina: 7 g
  • Voda: max 15 g


Vitamíny a minerály ve 100 g:

  • Vápník: 31 mg
  • Železo: 4 mg
  • Draslík: 336 mg
  • Sodík: 3,8 mg
  • Fosfor: 411 mg
  • Hořčík: 153 mg
  • Niacin: 5,54 mg


Alergeny: lepek

Země původu: Holandsko

Obsah balení: 400 g

 

VýrobceWolfberry s.r.o.
Hmotnost0.4 kg
Rozsah hmotnosti0,251 - 0,49 kg
Související kategorie:
Zaměrení:
Léčivé látky: