Kamutová mouka BIO 400g

Kamutová mouka je perfektní alternativou pšeničné mouky. Obsahuje víc bílkovin, aminokyselin a minerálů.
na dotaz na dotaz
Tento produkt nelze zakoupit
???
na dotazPřepravní společností:
Osobně v Brněna dotaz
Osobně v Prazena dotaz
Výdejní místona dotaz
Přepravní společnostína dotaz
Kódawa2137VýrobceWolfberry s.r.o.
Doprava zdarma
nad 700 korun
Dárky k nákupu
nad 2000Kč
2 výdejní místa
v Brně ZDARMA
ECO balení
pro osobní odběr
Produkt nebyl hodnocenPřidat hodnocení

Kamut je prozatím nejstarší známý druh pšenice, jejíž jméno ve starověkém Egyptě znamenalo „duše země“. Kamutová mouka je vynikající alternativou mouky vyráběné z běžné pšenice. Díky tomu, že kamut neprošel žádnými procesy hybridace nebo genetickými úpravami, zachoval si svoje původní vlastnosti. Jeho zrna tak mají dvojnásobnou velikost než běžně pěstované odrůdy pšenic.

Výhody kamutové mouky:

  • obsahuje daleko více tuků než bežná pšeničná
  • obsahuje aminokyseliny, vitamíny a minerály
  • v průměru má asi o 30 % větší obsah bílkovin
  • dodá více energie a lépe zasytí
  • mouka není rafinovaná ani bělená
  • lehce stravitelná
  • perfektní kynoucí vlastnost


Pro to, aby mouka mohla nést označení kamut, což je ochranná známka, musí být zajištěna stanovená kvalita a dodrženy všechny požadované normy. V případě kamutové mouky musí být její složení na 100 % ze zrn kamutu. Je to dané proto, aby každý, kdo si vybere pravou kamutovou mouku věděl, že může předejít případným alergickým reakcím na běžnou pšenici. V souvislosti s kamutem se totiž velmi často mluví i o bezlepkové dietě, ale i v případě kamutu je třeba obezřetnosti. 

Ministerstvo zemědělství ČR doslova uvádí: „Pacienti s celiakií ovšem musí při eventuálním zařazování kamutu do svého jídelníčku postupovat velmi obezřetně, nejlépe po poradě s lékařem, protože testy prokázaly, že zhruba 30 % osob s alergií na pšenici je alergických rovněž na kamut. V některých případech mohou být reakce na kamut ještě horší než na běžnou pšenici. Na druhé straně ale řada lidí, kteří pšenici nemohou jíst, s kamutem žádné problémy nemají. Obecně lze říci, že kamut je velmi zdravá cereálie. Nedávný výzkum prováděný Mezinárodní asociací pro potravinové alergie (IFAA) dokonce naznačil, že pro většinu senzitivních osob může být kamut vynikající náhradou běžných druhů pšenice“. 

Kamutová mouka – nutriční hodnoty ve 100 g:

  • Energie: 1500 kJ / 360 kcal
  • Bílkoviny: 17,3 g
  • Tuky: 3 g
  • Sacharidy: 70 g
  • Vláknina: 7 g
  • Voda: max 15 g


Vitamíny a minerály ve 100 g:

  • Vápník: 31 mg
  • Železo: 4 mg
  • Draslík: 336 mg
  • Sodík: 3,8 mg
  • Fosfor: 411 mg
  • Hořčík: 153 mg
  • Niacin: 5,54 mg


Alergeny: lepek

Země původu: Holandsko

Obsah balení: 400 g

 

VýrobceWolfberry s.r.o.
Popis
Související kategorie:
Zaměrení:
Léčivé látky:
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma! 2x výdejní místo