Kokos strouhaný FINE 1000g

Kokos strouhaný FINE 1000g
159 Kč 142 Kč bez DPH
pondělí 6. květnaPřepravní společností:
Osobně v Brnězítra
Osobně v Prazepozítří
Výdejní místopozítří
Přepravní společnostípozítří

Strouhaný kokos se vyrábí z kokosových ořechů (bílých kokosových jader), po nastrouhání se kokos suší.

Kokos strouhaný FINE

Použití: Při pečení – cukroví (kokosové kuličky, rolády apod.), na přípravu kokosového mléka, ochucení jogurtů, kaší, müsli, ovocných salátů.

Balení: 1000 g

Jak připravit domácí kokosové mléko...

Vláčné kokosky s tvarohem

Základem kokosek je sníh z bílků, jehož příprava má svá pravidla. Tím prvním je dokonalé oddělení bílků od žloutků – i malý kousek může celé dílo zhatit. Pozor na špatně umytou misku či metlu, pokud by na nich zůstal zbytek tuku z předchozího vaření či pečení, bílky se nezpevní. Myslete i na to, že bílky potřebují pobýt alespoň půl hodiny při pokojové teplotě – ze studených se sníh šlehá špatně.

Na přípravu budete potřebovat cca 60 minut

Ingredience:

  • 140 g krupicového cukru
  • 8 g vanilkového cukru (ne vanilinového)
  • 4 bílky
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 70 g měkkého tvarohu
  • špetka soli

Příprava:

  • Pečlivě oddělte bílky od žloutků. Bílky nechte alespoň půl hodiny odpočívat v čisté misce, aby došly pokojové teploty.
  • Metličkou nebo kuchyňským šlehačem (na nižší otáčky) vyšlehejte bílky se špetkou soli do polotuhého sněhu.
  • Postupně po částech zašlehejte krupicový a vanilkový cukr, dokud nebude sníh zcela tuhý – po vyjmutí metly bude tvořit pevné špičky.
  • Pomocí stěrky do sněhu opatrně zapracujte strouhaný kokos a tvaroh. Příliš nemíchejte, spíše suroviny sněhem obalujte, dokud nebude směs kompaktní.
  • Troubu předehřejte na 150 ºC, horkovzdušnou na 130 ºC. Dva plechy vyložte pečicím papírem.
  • Pomocí lžičky odebírejte bílkovou směs a pokládejte na plech stejně velké hromádky.
  • Pečte 15-20 minut dorůžova. Kokosky nechte vychladnout, poté je můžete ještě ozdobit rozpuštěnou čokoládou.

Recept na kokosový likér

Připravte si: 100 gramů strouhaného kokosu, 500 mililitrů kokosového mléka, 1 kelímek smetany ke šlehání, 5 lžic Salka, 400 mililitrů vodky nebo nejlépe bílého rumu. Do hrnce nalijte mléko, Salko, přisypte kokos a přidejte smetanu. Všechny ingredience v hrnci přibližně tři minuty za stálého míchání povařte. Odstavte, nechte vychladnout a po vychladnutí umístěte do druhého dne do lednice. 

Následující den si vezměte tyčový mixér a vše důkladně rozmixujte. Vezměte si nejlépe plátýnko a přelijte přes něj likér, abyste zachytili všechen kokos. Ten pak můžete použít do buchty. Přidejte zvolený alkohol, promíchejte a máte hotovo.

Tip na závěr: Likér taktéž můžete využít do cukroví. Výborný je také se šlehačkou. Do skleničky nalijte kokosový likér a doplňte ji šlehačku ve spreji. Nebo kupte smetanu ke šlehání v kelímku a doma si ji vyšlehejte.

VýrobceIng. BOHUMIL KRATOCHVÍL - IBK TRADE
SuperPotraviny, potravinyOstatní superpotraviny, Paleo strava, Sušené plody
Superpotraviny seznamKokos, kokosový olej
Hmotnost1 kg
Rozsah hmotnosti1kg a více
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma! 2x výdejní místo