Koření Health Link s.r.o.

Cena a štítky
Hmotnost
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(1)
(0)
(1)
(1)
(0)
Zobrazit vybrané
Rozsah hmotnosti
(0)
(0)
(0)
(0)
Zobrazit vybrané
Antioxidanty
Výpis je omezen filtrem
3 produkty
Vanilkový lusk z Indonesie cca 16cm
Kód:awa3534

Vanilkový lusk z Indonesie cca 16cm

99,0 Kč129 Kč
Skladem > 5 ks
Vanilkový lusk - Vanilka pravá, ručně sbírané lusky vanilky se vyznačují intensivní a dlouhotrvající...
-23 %
Organic kurkuma latte BIO 300g
Kód:awa3685

Organic kurkuma latte BIO 300g

189 Kč
Skladem 4 ks
Latte z kurkumy neboli „zlaté mléko“ je delikátní krémový nápoj s lehce pikantní chutí, který si můž...
Latte Kurkuma BIO 150g
Kód:awa3429

Latte Kurkuma BIO 150g

99,0 Kč129 Kč
Skladem > 5 ks
Latte z kurkumy neboli „zlaté mléko“ je delikátní krémový nápoj s lehce pikantní chutí, který si můž...
-23 %

Moderní vědecké poznatky a výzkumy potvrzují to, co již věděly dávné civilizace, že koření díky výjimečným účinkům na lidské zdraví můžeme právem zařadit mezi superpotraviny. Vůně a chuť je to, co z koření dělá koření. Prospívají peristatice střev, podporují trávicí proces a správné vstřebávání potravy. Např. kurkuma, křen, česnek, hořčice, paprika, pepř, vanilka, máta ad. O koření platí, pokud je používáme střídmě, že přináší nejen chuťové prožitky, ale též zdraví. Více zde.

Koření by se mělo kupovat a používat v období, kdy jeho chuť dosahuje vrcholu. Mnohé druhy by se měli uskladňovat po co nejkratší dobu. Pokud je musíme uskladnit na delší dobu je vhodné koření nasekat, rozmixovat a dát do vzduchotesných nádob a zmrazit. Kdo konzumuje denně skořici, zázvor a kurkumu netrpí nemocemi a prodlužuje si život – antiseptika.

Kupujte celé koření od bobulí až po kůru a semena (semena, lusky i bobule). Je to doporučený způsob, jak získat kvalitní koření bez příměsí. Nejlepší je koření rozdrtit v hmoždíři, nastrouhat nebo pomlít tešně před konzumací, protože se tak uvolňují vůně a chutě.

Zde uvedené informace na webu s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li).

  • Zimní koření: badyán, hřebíček, skořice

Co je koření?

Jde o určitou výrazně chutnající nobo vonící látku většinou rostlinného původu. Kořením rozumíme určité části rostlin používané pro zlepšení chuti, vůně, barvy a vzhledu připravovaných potravin, případně na jejich konzervování. Koření obsahuje ve vyšších koncentracích tyto složky:

  • třísloviny – taniny (šalvěj, majoránka, tymián) – mají adstringentní a aktibakteriální účinky, dříve se používaly pro skladování potravin.
  • pálivé látky (pepř, paprika, hořčice, zázvor, galgán, kurkuma, česnek a cibule) – zvyšují produkci slin, podporují vylučování žaludečních šťáv a prospívají peristaltice střev 
  • éterické oleje – silice (hřebíček, skořice, jalovec, kopr, fenykl, pažitka) – podporují trávení, brání nadýmání, ničí choroboplodné zárodky, podporují činnost srdce
  • hořčiny – dodávají nahořklou chuť (šafrán, pelyněk, bazalka, rozmarýn, oregano, tymián) – stimulují sekreci slin, žaludečních šťáv a žluči, prospívají peristaltice střev

Koření má prohřívací účinek, jedná se zejména o zázvor a pepř, ale také skořice, bazalka, fenykl, kmín a hřebíček.

Koření a byliny v kuchyni:

  •  kurkuma je součástí kari koření a má synergický účinek s černým pepřem
  •  česnek
  •  cibule
  •  zázvor
  •  kmín
  •  jalovec
  •  hořčice
  •  majoránka
  •  křen
  •  kopr
  •  libeček
  •  pažitka
  •  petržel
  •  paprika
  •  pepř (černý, bílý, kajenský)
  •  skořice má synergický účinek s medem, vhodné jako přírodní sladidlo
  •  hřebíček
  •  kardamom (kardamon)
  •  koriandr
  •  vanilka (vanilkový prášek, vanilkové lusky)
  •  sůl

Způsoby uskladnění koření:

  • ve vzduchotěsných nádobách
  • mleté uskladňujte max. 6 měsíců
  • koření kontroluje čichem (zda není žluklé a jakou má vůni) a zrakem (barva)

 

obsah 2

obsah list

Zobrazit více Zabalit
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma!