Larvičky z pánvičky - sůl 40g

Západní svět, s výjimkou chovu včel, neměl hmyz a jeho produkty nijak zvlášť v oblibě. To se ale rychle mění. Mezi spotřebiteli se stoupající přízni těší například potemník moučný. Hlavním argumentem ve prospěch konzumace larev tohoto hmyzu je ochrana životního prostředí, protože ve srovnání s hospodářskými zvířaty vyrábí hmyz živočišné bílkoviny a tuky efektivněji.
Larvičky z pánvičky - sůl 40g
139 Kč 124 Kč bez DPH
Tento produkt nelze zakoupit
Vyprodáno.
Osobně v Brněna dotaz
Osobně v Prazena dotaz
Výdejní místona dotaz
Přepravní společnostína dotaz
Kódawa3592VýrobceWolfberry s.r.o.
Doprava zdarma
nad 700 korun
Dárky k nákupu
nad 2000Kč
2 výdejní místa
v Brně ZDARMA
ECO balení
pro osobní odběr
Průměrné hodnocení100 %
Hodnoceno 1×
Přidat hodnoceníZobrazit recenze (1)

Jak konzumovat larvičky z pánvičky

Larvy potemníka moučného jsou tepelně opracované a dochucené solí. Jsou určeny k přímé konzumaci nebo jako doplněk k hotovým pokrmům. Výborné jsou se zeleninovým salátem nebo s grilovanou zeleninou. Dají se použít i jako nová netradiční pochutina k pivu či vínu.

Charakteristika:larválnímu stadiu potemníka moučného (Tenebrio molitor) se říká moučný červ. Stále častěji se larvy objevují jako potrava pro lidské využití ať už vcelku, nebo ve formě proteinové. Chov a zpracování tohoto hmyzu je šetrné k životnímu prostředí pro malé nároky na spotřebu vody, krmiva, užitné plochy a minimální produkci CO2. Kromě vysokého obsahu bílkovin (až 50%) obsahují larvy také dostatek vápníku a železa. Chuť má hmyz podle toho, jak byl dochucen při výrobě, nebo jak ho kuchař upraví. Tyto sušené larvičky z pánvičky Wolfberry byly ochuceny solí.

LARVIČKY vs HOVĚZÍ STEAK malé srovnání

                                                        Larvičky     Hovězí steak
Bílkoviny                                            48 g               22 g
Tuky                                                   40 g               13 g
   - z toho nasycené                               9,3 g               6 g
Sacharidy                                            2,8 g               0 g
   - z toho cukry                                    0 g                  0 g

Chov a výroba: larvičky pocházejí z českého chovu. Před samotným zpracováním nejprve procházejí několikadenní hladovkou, pro důkladnou očistu trávicího traktu. Poté jsou krátce povařeny, usušeny a nakonec okořeněny. Během celého výrobního procesu je kladena maximální pozornost na kvalitu a zachování výživových hodnot.

Co je uhlíková stopa?

Pokud obecně porovnáme některé výrobky v množství vyprodukovaného oxidu uhličitého na 1 kg potraviny, vyjde nám nejhůře hovězí a ovčí maso. To zejména kvůli neefektivnímu zažívání těchto přežvýkavců, jejich trus produkuje mimo CO2, také značné množství oxidu dusného.

Složení: sušené larvy potemníka moučného 98%, sůl 2%. BEZ LEPKU.

Skladování: skladujte v uzavřené nádobě na suchém a tmavém místě při teplotě do 30°. Po otevření spotřebujete do 10 dnů.

Země původu: Česká republika

Hmotnost:40g

Nutriční hodnoty ve 100 g

  • Energie: 2356 kJ/563 kcal;
  • Tuky: 40g g; z toho nasycené mastné kyseliny: 9,3 g;
  • Sacharidy: 2,8 g; z toho cukry: 0 g;
  • Vláknina: 6,5 g;
  • Bílkoviny: 48 g;
  • Sůl: 2,2 g.
Hmotnost0.1 kg
SuperPotraviny, potravinyPro sportovce, Proteiny - bílkoviny, Růst svalové hmoty
VýrobceWolfberry s.r.o.
e28.09.2021
Recenze je převzata z heureka.cze
  • e
  • e
PopisHodnocení
Související kategorie:
Zaměrení:
Léčivé látky:
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma! 2x výdejní místo