Lyolizované ovoce - ovoce sušené mrazem (banán, jahody, lesní ovoce a maliny). Lyofilizované ovoce je nejdříve prudce zmrazeno a následně se pomalu suší ve vákuu a voda v tomto technologické procesu mění v páru, ovoce má svou přirozenou strukturu, barvu, vůni, chuť a především nutriční hodnotu a zachovají se všechny vitamíny a minerályjako v čerstvém ovoci.
Lyofilizované ovoce a jeho výhody:
- zde uvedené informace na webu s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
- jsou zachovány vitamíny a minerály jako u čerstvého ovoce
- jsou zachovány účinky a vlastnosti čerstvého ovoce
- 90% snížení hmotnosti se zachováním všech nutričních látek
- při správném skladování dlouhá trvanlivost
- proces lyofilizace má dvě fáze ( zmrazení ve vákuu a následně zvyšování teplody a snížuje se hradina vákua)
Nabízený sortiment lyofilizovaného ovoce:
- maliny
- banán
- jahody
- lesní mix