Mandle Mixit s.r.o.

Cena a štítky
Hmotnost
(1)
(1)
(0)
(0)
(0)
(1)
(0)
(0)
(1)
(0)
(1)
(0)
Zobrazit vybrané
Rozsah hmotnosti
(0)
(0)
(0)
(0)
Zobrazit vybrané
Antioxidanty
Výpis je omezen filtrem
5 produktů
Oříšková mixitka - mandle a kešu 40g
Kód:awa3584

Oříšková mixitka - mandle a kešu 40g

28,0 Kč33,0 Kč
Skladem 3 ks
Ochutnejte bohaté a medové spojení mandlí, kešu, arašídů a lískových oříšků.
-15 %
Oříšky z pece - med  chilli 140g
Kód:awa3127

Oříšky z pece - med chilli 140g

129 Kč
Skladem > 5 ks
MIXIT, Kešu a mandle spojily síly s českým medem z křivoklátských lesů, chilli a himálajskou hrubozr...
Paleo mix - pečený a medový 350g
Kód:awa3411

Paleo mix - pečený a medový 350g

165 Kč169 Kč
Skladem 3 ks
MIXIT Nový Paleo mix je ingrediencemi inspirován paleolitem, což je období asi 100 000 let před naší...
-2 %
Mixitka Veli-koko-noční 44g
Kód:awa3300

Mixitka Veli-koko-noční 44g

20,0 Kč30,0 Kč
Tento produkt nelze zakoupit
Vyprodáno
MIXIT limitovaná edice. Veli-koko-noční Mixitka si od nás vykoledovala pořádnou porci brusinek, pist...
-33 %
Mandle v jogurtu s jahodovým prachem 240g
Kód:awa3521

Mandle v jogurtu s jahodovým prachem 240g

179 Kč
Skladem > 5 ks
Mandle v jogurtu s jahodovým prachem, který se nejprve rozpustí na jazyku.

Mandle od nepaměti patřily na jídelníček našich předků, a tak by to mělo platit i nyní. Mandle jsou bohatým zdrojem omega kyselin, vlákniny, tuků (40–50 %), proteinů (15–30 %), minerálů: vápníku, hořčíku, draslíku, zinku, fosforu, selenu, železa a manganu a též vitaminů skupiny B (B1, B2, B6, B9) a E. Ve 100 g mandlí cca najdeme 290 mg hořčíku, 260 mg vápníku, 730 mg draslíku, 1 mg mědi a 3 mg zinku. Nejbližšími příbuznými mandloně jsou broskvoň a meruňka. Lisováním mandlí za studena se získá mandlový olej, který se používá ke kosmetickým účelům.

Mandle a jejich účinky:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • příznivý vliv na zdravou pleť, vlasy, nehty, kosti i zuby
  • vyšší obsah vápníku než v mléce
  • podporují svalovou hmotu (zdroj proteinů)
  • zdroj omega kyselin
  • prospívají při osteoporóze nebo demineralizací kostí
  • prospívají nervové soustavě (brainfood)
  • dodávají energii a vitalitu
  • neobsahují cholesterol
  • bez lepku
  • protizánětlivé účinky (amygdalin, prunasin)
  • zdroj vlákniny, podporují trávicí soustavu
  • pomáhají překonávat stres, únavu a depresi
  • pro výrobu madlového mléka, při alergiích na kravské mléko
  • největší účinek mají mandle přírodní, neloupané a tepelně neupravované
  • více

Mandle a způsob zpracování:

Mandle sladké, běžné odrůdy dostupné na trhu:

Upozornění: Mandle jsou náchylné na žluknutí, čerstvé mandle by neměly být hořké, ale měly by oříškově vonět. Loupané (blanšírované mandle) mohou mít na povrchu zbytky tmavé slupky. Slupka mandlí je bohatá na výživné látky. Skladovat mandle je vhodné v uzavřených nádobách na suchém místě bez slunečního záření. Prodloužení trvanlivosti dosáhneme pokud je dáme do lednice (vydrží i 6 měsíců) a nebo do mrazničky, kde vydrží až jeden rok.

Jak vyrobit mandlové mléko doma?

Jak vyrobit domácí marcipán a jak pražit mandle?

Kvalita a odrůdy mandlí

 

Zobrazit více Zabalit
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma!