Osobně v Brně | na dotaz |
Osobně v Praze | na dotaz |
Výdejní místo | na dotaz |
Přepravní společností | na dotaz |
Ghí využijete ve studené i teplé kuchyni. Máselný tuk Ghí má mnohem vyšší kouřový (zápalný) bod než klasické máslo a díky tomu se při smažení nepřepaluje. Neobsahuje mléčnou bílkovinu (laktózu), současně si ale zachovává chuť i vůni klasického másla. Ghí je přirozeně bezlepkové. Ghí obsahuje beta karoten a vitamíny A, D, E a K, minerály - sodík, draslík, vápník, fosfor, hořčík a železo. a omega mastné kyseliny.
Skladování: Ghí může být narozdíl od klasického másla skladováno nejméně šest měsíců bez chlazení. Neotevřené vydrží i několik let.
Složení: máselný tuk (ghí)
Objem: 450ml
Energetická hodnota | 3677 kJ (894 kcal) |
Tuky z toho nasycené mastné kyseliny |
99,3 g 70 g |
Bílkoviny |
0,1 g |
Výrobce | Allnature |
Elektrolyty jsou látky, které po rozpuštění ve vodě vytváří kladně nebo záporně nabité částice (ionty), díky kterým vedou elektrický proud. Ionty draslíku jsou kladně nabité (kationty). Elektrolyty harmonizují hladinu tekutin v těle díky obsahu draslíku, hořčíku, vápníku a sodíku. Při vydatném pocení (po sportovním výkonu) doplní tělo potřebnými minerály. Lidské tělo využívá elektrolyty v řadě různých procesů. Například se podílí na udržování rovnováhy tekutin v těle, umožňují přenos nervových vzruchů a zajišťují také kontrakce svalů. Nadměrná koncentrace elektrolytů, stejně jako jejich nedostatek v těle, tak mohou podstatně ovlivnit řadu důležitých pochodů, které v organismu probíhají. Draslík pomáhá obnovit po těžkém cvičení rovnováhu elektrolytů v těle a udržuje svaly v nejlepší možné kondici.
Množství elektrolytů vztažené na celkové množství tělesné tekutiny se nazývá osmolalita. Za normálních okolností je osmolalita vně i uvnitř vašich buněk stejná. Jednoduše řečeno je množství elektrolytů vně a uvnitř buněk v rovnováze.
Nicméně pokud dojde k porušení osmolality, voda z prostředí s menším množstvím elektrolytů začne pronikat do prostředí s větším množstvím elektrolytů, dokud se koncentrace iontů opět nevyrovnají.
To může vést ke smršťování buněk nebo naopak k jejich nafouknutí a prasknutí (v závislosti na tom, zda voda uniká ven z buněk nebo zda vniká do buněk). Rovnováha tekutin v těle je ovlivňována koncentrací elektrolytů v organismu, a to hlavně draslíku, hořčíku, vápníku a sodíku. Konzumace potravin bohatých na draslík vám pomáhá udržet rovnováhu tekutin ve zdravých mezích.
Související kategorie: | |
Zaměrení: | |
Léčivé látky: |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |