Osobně v Brně | pozítří |
Osobně v Praze | do 4 pracovních dnů |
Výdejní místo | do 4 pracovních dnů |
Přepravní společností | do 4 pracovních dnů |
Jalovec obecný (Juniperus communis) je čipřišovitý keř, plodem jsou aromatické černo-modré bobule jalovce – jalovčinky, dozrávají po 2 letech, sklízí se na podzim v září a říjnu a jsou mírně jedovaté. Plody jalovce (jalovčinky) jsou zdrojem flavonoidů, sacharidů (glukóza, fruktóza), silic (pinen, terpinolen, kamfen, kafr, borneol, geraniol, sabinen), tříslovin, fytoncidů (látky usmrcující baktérie a různé kyseliny), pryskyřic, vitamínu C.
Použití: Na přípravu nálevu, jako koření k masu (zvěřina i hovězí i na uzení), do alkoholických nápojů (gin, borovička, slivovice). Koření z jalovčinek můžeme použít na dochucení slaných jídel např. nádivky, rajské omáčky, zapékanou zeleninu, guláše, drůbežího masa (na divoko) zvěřiny i kysaného zelí.
Příprava nálevu: Jednu lžičku plodu zalijeme 250 ml vřelé vody, necháme cca 10 min. louhovat a poté scedíme. Pjeme 2 × denně, maximálně však 45 dní.
Chuť: Ostrá a slabě nahořklá s pryskyřičnou vůní.
Skladování: Suché, temné místo do teploty 25 °C.
Kontraindikace: Není vhodné pro těhotné a kojící ženy a při nemocech ledvin.
AWA herbs, RAZAT STYLE spol. s r.o., Cejl 109, 60200
Hmotnost: 50 g
Výrobce | AWA herbs, RAZAT STYLE spol. s r.o., Cejl 109, 60200 |
SuperPotraviny, potraviny | Byliny, Čaje, Posílení imunity |
Hmotnost | 0.05 kg |
Zaměření | Ledviny a játra |
Imunita | Ano |
Související kategorie: | |
Zaměrení: | |
Léčivé látky: |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |