Osobně v Brně | pozítří |
Osobně v Praze | do 4 pracovních dnů |
Výdejní místo | do 4 pracovních dnů |
Přepravní společností | do 4 pracovních dnů |
Šípky jsou plody červené růže, mají červené bobulovité plody, které dozrávají během září a října a jsou plné vitaminů C, E, B1, B9, B5, B7, P – rutinu (důležitý pro cévy), flavonoidů, lykopenu (rozpustný v tucích, vzniká z něj vitamin A), vápníku, draslíku, zinku, manganu, fosforu a železa. Šípky jsou výjimečné tím, že po rakytníku řešetlákovém obsahují nejvíce vitamínu C z bobulovitých plodů, které se nachází na území Česka.
Upozornění: Čaj je vždy vhodné přecedit přes plátno nebo papírový filtr, aby nám chloupky nedráždily sliznice.
Použití: na přípravu, čaje, marmelády, vína, sirupu, omáčky
Skladování: suché, temné místo, do teploty 25 °C, v uzavřených nádobách
Hmotnost: 100 g
Na jednu porci vám stačí dvě čajové lžičky vysušených a umletých šípků. Zalijte je asi 4 dcl vody ohřáté přibližně na 80 °C. Není vhodné používat vařící vodu, neboť mnoho cenných látek se pak znehodnocuje. Směs nechte louhovat 20 minut a následně sceďte přes jemné cedítko. Šípkový čaj můžete užívat jako prevenci nebo na doplnění vitamínů třikrát či čtyřikrát týdně.
Nejšetrnější způsob přípravy je šípky louhovat několik hodin ve studené vodě a před konzumací si čaj ohřát na teplotu 30-35°C.
Odvar z drceného šípku: 2 čajové lžičky zalijeme 250 ml studené vody, odstavíme a luhujeme alespoň 10 minut. Potom zahřejeme k varu a necháme 15 minut opět luhovat. Vždy pomícháváme. Čaj pijeme 3x denně teplý.
Šípkový likér s pomerančem: 0,5 kg šípků, kůra z půlky pomeranče, 1,5litru vodky, přidáme 3 hřebíčky, kousek skořice, 4 kuličky nového koření a 1 hrnek vody s 250g cukru. Připravíme si šípky a koření a zalijeme alkoholem. Necháme 14 vyluhovat na teplém místě. Potom uvaříme cukerný roztok (cukr + voda) a smícháme ho se šípkovým nálevem. Důkladně promícháme a dáme do lahví, které necháme několik dní v klidu odležet.
Nejšetrnější způsob přípravy je šípky louhovat několik hodin ve studené vodě a před konzumací si čaj ohřát na teplotu 30-35°C.
Výrobce | AWA herbs |
SuperPotraviny, potraviny | Byliny, Čaje, Podpora růstu vlasů a nehtů |
Hmotnost | 0.5 kg |
Zaměření | Afrodisiaka, Anémie, chudokrevnost, Antioxidanty, Detoxikace, Chřipka a nachlazení, Imunita |
Anémie, chudokrevnost | Ano |
Afrodisiaka | Ano |
Antioxidanty | Ano |
Detoxikace | Ano |
Dlouhověkost | Ano |
Cholesterol | Ano |
Chřipka a nachlazení | Ano |
Imunita | Ano |
Šípky jsou plody červené růže, mají červené bobulovité plody, které dozrávají během září a října a jsou plné vitaminu P, C, E, B1 ,B9, B5, B7 - rutinu (důležitý pro cévy), flavonoidů, lykopenu (rozpustný v tucích, vzniká z něj vitamin A) vápníku, draslíku, zinku, manganu, fosforu a železa. Šípky jsou vyjímečné tím, že po rakytniku řešetlákovém obsahují nejvíce vitamínu C z bobulovitých plodů, které se nachází na území Česka.
Použití: na přípravu, čaje, marmelády, vína, sirupu, omáčky
Skladování: suché, temné místo, do teploty 25°C v uzavřených nádobách
Hmotnost: 100g
Na jednu porci vám stačí dvě čajové lžičky vysušených a umletých šípků. Zalijte je asi 4 dcl vody ohřáté přibližně na 80 ° C. Není vhodné používat vařící vodu, neboť mnoho cenných látek se pak znehodnocuje. Směs nechte louhovat 20 minut a následně sceďte přes jemné cedítko. Šípkový čaj můžete užívat jako prevenci nebo na doplnění vitamínů třikrát či čtyřikrát týdně.
Nejšetrnější způsob přípravy je šípky louhovat několik hodin ve studené vodě a před konzumací si čaj přihřát na požadovanou teplotu. Na litr vody použijeme asi 20-30g šípků.
Související kategorie: | |
Zaměrení: | |
Léčivé látky: |
![]() |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
![]() |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |