AWA herbs Šípek plod drcený 100g

Šípky po rakytníku obsahují nejvíce vitamínu C z bobulovitých plodů, které se nachází v Česku.
AWA herbs Šípek plod drcený 100g
AWA herbs Šípek plod drcený 100g
AWA herbs Šípek plod drcený 100g
Upozornění: níže uvedené informace (připisované vlastnosti bylinek a potravin ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky (v textu je výslovně uvedeno, že se jedná o neschválené účinky, na které odkazují jiné zdroje knihy atd.), jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože jsou převzaty z "odborné literatury" (např. Janča, Zentrich, Váňa, E. Havelka, W.D. Storch, Alena Hamplová atd.) či informačních, zdrojových a vyhledávacích portálu či médií např.seznam.cz. google.com atd. a jejich zdrojových přispěvatelů. Totéž platí o informacích uvedených v parametrech a specifikacích ve spodní části stránky. Provozovatel upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
51,0 Kč 45,5 Kč bez DPH
Skladem > 5 ks
středa 10. dubnaPřepravní společností:
Osobně v Brněúterý 2. dubna
Osobně v Prazestředa 3. dubna
Výdejní místostředa 3. dubna
Přepravní společnostístředa 3. dubna
Kódawa2813VýrobceAWA herbs, RAZAT STYLE spol. s r.o., Cejl 109, 60200
Doprava zdarma
nad 700 korun
Dárky k nákupu
nad 2000Kč
2 výdejní místa
v Brně ZDARMA
ECO balení
pro osobní odběr
Průměrné hodnocení95 %
Hodnoceno 4×
Přidat hodnoceníZobrazit recenze (4)

Šípky jsou plody červené růže, mají červené bobulovité plody, které dozrávají během září a října a jsou plné vitaminů C, E, B1, B9, B5, B7, P – rutinu (důležitý pro cévy), flavonoidů, lykopenu (rozpustný v tucích, vzniká z něj vitamin A), vápníku, draslíku, zinku, manganu, fosforu a železa. Šípky jsou výjimečné tím, že po rakytníku řešetlákovém obsahují nejvíce vitamínu C z bobulovitých plodů, které se nachází na území Česka.

Šípky a jejich neschválené účinky na zdraví:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • podporují krvetvorbu a zásobování buněk kyslíkem (železo)
  • podporují zdravé zuby a kosti (vápník, rutin – vitamin P a vitamin C)
  • stimulují potenci a libido
  • podporují imunitní systém
  • více

Šípky, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • antioxidant
  • normální činnost močového měchýře a ledvin
  • normální trávení
  • přirozená obranyschopnost, imunitní systém
  • normální funkce dýchacího systému
  • normální stav kloubů

Upozornění: Čaj je vždy vhodné přecedit přes plátno nebo papírový filtr, aby nám chloupky nedráždily sliznice.

Použití: na přípravu, čaje, marmelády, vína, sirupu, omáčky

Skladování: suché, temné místo, do teploty 25 °C, v uzavřených nádobách

Výrobce: AWA herbs, RAZAT STYLE spol. s r.o., Cejl 109, 60200

Hmotnost: 100 g

Jak připravit šípkový čaj?

Na jednu porci vám stačí dvě čajové lžičky vysušených a umletých šípků. Zalijte je asi 4 dcl vody ohřáté přibližně na 80 °C. Není vhodné používat vařící vodu, neboť mnoho cenných látek se pak znehodnocuje. Směs nechte louhovat 20 minut a následně sceďte přes jemné cedítko. Šípkový čaj můžete užívat jako prevenci nebo na doplnění vitamínů třikrát či čtyřikrát týdně.

Nejšetrnější způsob přípravy je šípky louhovat několik hodin ve studené vodě a před konzumací si čaj ohřát na teplotu 30-35°C.

Odvar z drceného šípku: 2 čajové lžičky zalijeme 250 ml studené vody, odstavíme a luhujeme alespoň 10 minut. Potom zahřejeme k varu a necháme 15 minut opět luhovat. Vždy pomícháváme. Čaj pijeme 3x denně teplý.

Šípkový likér s pomerančem: 0,5 kg šípků, kůra z půlky pomeranče, 1,5litru vodky, přidáme 3 hřebíčky, kousek skořice, 4 kuličky nového koření a 1 hrnek vody s 250g cukru. Připravíme si šípky a koření a zalijeme alkoholem. Necháme 14 vyluhovat na teplém místě. Potom uvaříme cukerný roztok (cukr + voda) a smícháme ho se šípkovým nálevem. Důkladně promícháme a dáme do lahví, které necháme několik dní v klidu odležet.

Nejšetrnější způsob přípravy je šípky louhovat několik hodin ve studené vodě a před konzumací si čaj ohřát na teplotu 30-35°C.

VýrobceAWA herbs, RAZAT STYLE spol. s r.o., Cejl 109, 60200
SuperPotraviny, potravinyByliny, Čaje, Podpora růstu vlasů a nehtů
Hmotnost0.5 kg
ZaměřeníAfrodisiaka, Anémie, chudokrevnost, Antioxidanty, Detoxikace, Chřipka a nachlazení, Imunita
Anémie, chudokrevnostAno
AfrodisiakaAno
AntioxidantyAno
DetoxikaceAno
DlouhověkostAno
CholesterolAno
Chřipka a nachlazeníAno
ImunitaAno

Šípky jsou plody červené růže, mají červené bobulovité plody, které dozrávají během září a října a jsou plné vitaminu  P, C, E, B1 ,B9, B5, B7 - rutinu (důležitý pro cévy), flavonoidů, lykopenu (rozpustný v tucích, vzniká z něj vitamin A) vápníku, draslíku, zinku, manganu, fosforu a železa. Šípky jsou vyjímečné tím, že po rakytniku řešetlákovém obsahují nejvíce vitamínu C z bobulovitých plodů, které se nachází na území Česka.

 

Šípky a jejich účinky na zdraví:

 

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • podporuje krvetvorbu a zásobování buněk kyslíkem ( železo )
  • podporuje zdravé zuby a kosti (vápník, rutin - vitamin P a vitamin C)
  • stimulují potenci a libido
  • podporují imunitní systém
  • více

Šípky, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • Antioxidant
  • Normální činnost močového měchýře a ledvin
  • Normální trávení
  • Přirozená obranyschopnost - imunitní systém
  • Normální funkce dýchacího systému
  • Normální stav kloubů

Použití: na přípravu, čaje, marmelády, vína, sirupu, omáčky

Skladování: suché, temné místo, do teploty 25°C v uzavřených nádobách

Hmotnost: 100g

Jak připravit šípkový čaj?

Na jednu porci vám stačí dvě čajové lžičky vysušených a umletých šípků. Zalijte je asi 4 dcl vody ohřáté přibližně na 80 ° C. Není vhodné používat vařící vodu, neboť mnoho cenných látek se pak znehodnocuje. Směs nechte louhovat 20 minut a následně sceďte přes jemné cedítko. Šípkový čaj můžete užívat jako prevenci nebo na doplnění vitamínů třikrát či čtyřikrát týdně.

Nejšetrnější způsob přípravy je šípky louhovat několik hodin ve studené vodě a před konzumací si čaj přihřát na požadovanou teplotu. Na litr vody použijeme asi 20-30g šípků. 

 

04.10.2023
Recenze je převzata z heureka.czzkusila jsem jen jeden salek caje, zatim nemuzu popsat spokojenost, akorat mi vadi ze je dlouha priprava
10.11.2021
Recenze je převzata z heureka.cz
v zimně při dlouhých večerech, odpoledne pro zahřátí, nemá chybu
15.03.2019
Recenze je převzata z heureka.czdobra cena i kvalita
Vladka15.03.2018
Recenze je převzata z heureka.cz
výborný
PopisTechnické parametryHodnocení
Související kategorie:
Zaměrení:
Léčivé látky:
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma! 2x výdejní místo