UPOZORNĚNÍ: Z důvodu šíření COVID-19 došlo k nárůstu objednávek, proto v expedici může docházet až k týdennímu zpoždění!

AWA herbs Šípek slupky 50g

Šípky po rakytníku obsahují nejvíce vitamínu C z bobulovitých plodů, které se nachází v Česku.
AWA herbs Šípek slupky 50g
-29 %
Běžná cena s DPH 49,0 Kč35,0 Kč30,4 Kč bez DPH
Skladem > 5 ks
pondělí 20. dubnaPřepravní společností:
Osobně v Brněúterý 14. dubna
Osobně v Prazestředa 15. dubna
Výdejní místostředa 15. dubna
Přepravní společnostístředa 15. dubna
Kódawa2814VýrobceAWA herbs
Průměrné hodnocení100 %
Hodnoceno 2×
Přidat hodnoceníZobrazit recenze (2)

Šípky jsou plody červené růže, mají červené bobulovité plody, které dozrávají během září a října a jsou plné vitaminů C, E, B1, B9, B5, B7, P – rutinu (důležitý pro cévy), flavonoidů, lykopenu (rozpustný v tucích, vzniká z něj vitamin A), vápníku, draslíku, zinku, manganu, fosforu a železa. Šípky jsou výjimečné tím, že po rakytníku řešetlákovém obsahují nejvíce vitamínu C z bobulovitých plodů, které se nachází na území Česka.

Šípky a jejich účinky na zdraví:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • podporují krvetvorbu a zásobování buněk kyslíkem (železo)
  • podporují zdravé zuby a kosti (vápník, rutin – vitamin P a vitamin C)
  • stimulují potenci a libido
  • podporují imunitní systém
  • více

Šípky, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • antioxidant
  • normální činnost močového měchýře a ledvin
  • normální trávení
  • přirozená obranyschopnost, imunitní systém
  • normální funkce dýchacího systému
  • normální stav kloubů

Upozornění: Čaj je vždy vhodné přecedit přes plátno nebo papírový filtr, aby nám chloupky nedráždily sliznice.

Použití: na přípravu, čaje, marmelády, vína, sirupu, omáčky

Skladování: suché, temné místo, do teploty 25 °C, v uzavřených nádobách

Hmotnost: 50 g

Jak připravit šípkový čaj?

Na jednu porci vám stačí dvě čajové lžičky vysušených a umletých šípků. Zalijte je asi 4 dcl vody ohřáté přibližně na 80 °C. Není vhodné používat vařící vodu, neboť mnoho cenných látek se pak znehodnocuje. Směs nechte louhovat 20 minut a následně sceďte přes jemné cedítko. Šípkový čaj můžete užívat jako prevenci nebo na doplnění vitamínů třikrát či čtyřikrát týdně.

Nejšetrnější způsob přípravy je šípky louhovat několik hodin ve studené vodě a před konzumací si čaj přihřát na požadovanou teplotu. Na litr vody použijeme asi 20–30 g šípků. 

 

VýrobceAWA herbs
SuperPotraviny, potravinyByliny, Čaje
Hmotnost0.05 kg
ZaměřeníAnémie, chudokrevnost, Antioxidanty, Chřipka a nachlazení
AntioxidantyAno
Chřipka a nachlazeníAno
09.06.2018
Recenze je převzata z heureka.czMalou hrst šípku dolévám průběžně studenou vodou a i po litru vody má příjemnou chuť.
09.06.2018
Recenze je převzata z heureka.czMalou hrst šípku dolévám průběžně studenou vodou a i po litru vody má příjemnou chuť.
PopisHodnocení
Související kategorie:
Zaměrení:
Léčivé látky: