Osobně v Brně | zítra |
Osobně v Praze | pozítří |
Výdejní místo | pozítří |
Přepravní společností | pozítří |
Šípky jsou plody červené růže, mají červené bobulovité plody, které dozrávají během září a října a jsou plné vitaminů C, E, B1, B9, B5, B7, P – rutinu (důležitý pro cévy), flavonoidů, lykopenu (rozpustný v tucích, vzniká z něj vitamin A), vápníku, draslíku, zinku, manganu, fosforu a železa. Šípky jsou výjimečné tím, že po rakytníku řešetlákovém obsahují nejvíce vitamínu C z bobulovitých plodů, které se nachází na území Česka.
Upozornění: Čaj je vždy vhodné přecedit přes plátno nebo papírový filtr, aby nám chloupky nedráždily sliznice.
Použití: na přípravu, čaje, marmelády, vína, sirupu, omáčky
Skladování: suché, temné místo, do teploty 25 °C, v uzavřených nádobách
Výrobce: AWA herbs, RAZAT STYLE spol. s r.o., Cejl 109, 60200
Hmotnost: 50 g
Na jednu porci vám stačí dvě čajové lžičky vysušených a umletých šípků. Zalijte je asi 4 dcl vody ohřáté přibližně na 80 °C. Není vhodné používat vařící vodu, neboť mnoho cenných látek se pak znehodnocuje. Směs nechte louhovat 20 minut a následně sceďte přes jemné cedítko. Šípkový čaj můžete užívat jako prevenci nebo na doplnění vitamínů třikrát či čtyřikrát týdně.
Nejšetrnější způsob přípravy je šípky louhovat několik hodin ve studené vodě a před konzumací si čaj přihřát na požadovanou teplotu. Na litr vody použijeme asi 20–30 g šípků.
Výrobce | AWA herbs, RAZAT STYLE spol. s r.o., Cejl 109, 60200 |
SuperPotraviny, potraviny | Byliny, Čaje |
Hmotnost | 0.05 kg |
Zaměření | Anémie, chudokrevnost, Antioxidanty, Chřipka a nachlazení |
Antioxidanty | Ano |
Chřipka a nachlazení | Ano |
Související kategorie: | |
Zaměrení: | |
Léčivé látky: |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |