26.12.2014 18:44
Kokosovník ořechoplodý ( cocos nucifera ) je až 30 metrů vysoká palma. Pochází pravděpodobně z Melanésie a dnes se pěstuje v tropických oblastech téměř na celém světě. První zmínky o něm jsou starší než 3000 let. Z této doby pocházení první dochované indické záznamyo jeho pěstování a využívání. Kokos má všestranné účinky a za 2. světové války byly dokonce provedeny pokusy s nahrazením krevní plazmy kokosovým olejem.
se vyrábí z bílé dužiny kokosových ořechů. Lisuje se za studena, aby se zachovali všechny výživné látky, vitaminy a enzymy. Skladuje se na temném místě, nejlépe ve skle tmavohnědé nebo zelené barvy. Kokosový olej je potřeba chránit před sluncem, ale protože je tepelně stabilní nemusí být v ledničce. Vydrží až 2 roky.
Složení - převažují mastné nenasycené kyseliny. Díky vysokému obsahu vitaminu E a kyselině laurové, myristové, kaprylové a kapronové má antibiotické účinky. Působí proti kvasinkám a plísním, obnovuje střevní mikroflóru a reguluje stolici. Rychle se vstřebává a poskytuje okamžitou energii, proto příznivě působí i na játra a podporuje absorbci vápníku, vitamínů a aminokyselin.
Výrobce | Články |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |