Ricinový olej

Cena a štítky
2 produkty
Ricinový kosmetický olej 50ml
Kód:awa3011

Ricinový kosmetický olej 50ml

125 Kč150 Kč
Tento produkt nelze zakoupit
Vyprodáno
Ricinový olej se získává ze semen skočce obecného, obecně nazývaného jako ricin nebo ricinovník.Je v...
-17 %
Ricinový olej 100ml
Kód:awa3273

Ricinový olej 100ml

119 Kč169 Kč
Tento produkt nelze zakoupit
Vyprodáno
Ricinový olej je bezbarva nebo světle žlutá kapalina a získává se lisováním za studena ze semen skoč...
-30 %

Ricinový olej se vyrábí za studena lisováním semen (má vysokou viskozitu, konzistenci), skočce obecného (ricinovník, Ricinus communis). Ricinový rostlinný olej se často opomíjený a používá v kosmetice, chrání, vyživuje, regeneruje a hydratuje pokožku,vlasy a nehty. Ricinový olej není vhodný pro vnitřní užití (je toxický díky bílkovině ricinu). Je zdrojem přírodních mastných kyselin (cca 90%) např.kyselina ricinolejová, kyselina hydroxilová, olejová a linolová. Největšími producenty ricinového oleje je Indie, Čína a Brazílie.

Ricinový olej a jeho účinky:

Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti bylinek ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury" (např. Janča, Zentrich, Váňa, E. Havelka, W.D. Storch, Alena Hamplová atd.) či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li) a nemohou vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin či výrobku
  • regeneruje a zvláčňuje pokožku, působí proti vzniku vrásek
  • hydratuje a regeneruje pokožku i okolo očí
  • vhodný i na velmi suchou pokožku a působí proti jejímu vysušování (kyselina ricinolejová)
  • vhodný na hojení strií, stimuluje tvorbu kolagenu a elastinu
  • podporuje výživu, regeneraci, objem a růst vlasů (působí i proti jejich lámání) 
  • ricinový olej je vhodný pokud máte problémy s lámavými nehty anebo s bradavicem
  • zklidňuje podrážděnou pokožku a brání jejímu vysušování
  • vyživuje a také podporuje růst řas a obočí (pevnější a kvalitnější)
  • na bolesti kloubů (nahřáté obklady s ricinovým olejem)
  • příznivě působí na vlasy (podporuje jejich pevnost, lesk a působí proti padání
  • používá se i na odlíčení a čištění pleti
  • napomáhá také při detoxikaci organismu
  • je vhodný na masírování nehtových lůžek na posílení nehtů a působí proti jejich lámání
  • je vhodný na některé druhy bradavic a jiné novotvary
  • ricinový olej také doporučoval Edgar Cayce
  • ricinový olej jevnodný i na rty
  • je také vhodný na pokožku poškozenou mrazem nebo slunce, podporuje její rychlejší hojení
  • na povadlou bradu, směs ricinového a olivového oleje se jemnými pohyby masírujte oblast od krku k bradě po dobu nejméně 5 minut, poté ponořte ručník do teplé vody a položte na krk a bradu na dalších 5 minut. Teplo a vlhkost přispějí ke zvýšení účinnosti této procedur
  • více

Ricinový olej díky své schopnosti vázat na sebe nečistoty i díky obsahu vitaminu E a dalším vlastnostem pomáhá odstranit celou řadu potíží s očima od syndromu suchého oka až po šedý zákal. Je zapotřebí vždy používat stoprocentní organický olej lisovaný za studena. Pokud chcete ricinový olej vyzkoušet, s pomocí kapátka kápněte jednu jedinou kapku do oka těsně před spaním. Ráno zjistíte, že se zbytky oleje vysrážely v koutcích ve formě hrudek. Ty pak stačí z oka vlažnou vodou vypláchnout. Na olej se navázaly nečistoty. Jestliže se však ani po několika dnech opakování tohoto způsobu váš stav nezlepší, přestaňte olej používat, protože se zdá, že vašemu zdravotnímu stavu nevyhovuje.

Skočec obecný, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • Normální stav pokožky - detoxikace

Použití: pro kosmetické účely, při výrobě mýdel, není vhodný  pro vnitřní užití

Upozornění: semena ricinovníku obsahují ricin, což je velmi nebezpečný jed

Aplikace na řasy: ricinový olej nanášejte podél linie řas například vatovou tyčinkou nebo použijte starý čistý kartáček od řasenky

Vůně: nemá žádnou výraznou vůni, je však hodně viskózní, proto se doporučuje ředit řidšími oleji např. z vinných hroznů atd.

Zobrazit více Zabalit
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma!