AWA herbs Pampeliška lékařská kořen 50g

Pampeliška lékařská (smetanka lékařská), její kořen se nejčastěji používá ve formě odvaru.
AWA herbs Pampeliška lékařská kořen 50g
49,0 Kč 42,6 Kč bez DPH
Skladem > 5 ks
středa 8. únoraPřepravní společností:
Osobně v Brnězítra
Osobně v Prazepozítří
Výdejní místopozítří
Přepravní společnostípozítří
Kódawa2797VýrobceAWA herbs
Doprava zdarma
nad 700 korun
Dárky k nákupu
nad 2000Kč
2 výdejní místa
v Brně ZDARMA
ECO balení
pro osobní odběr
Produkt nebyl hodnocenPřidat hodnocení

Pampeliška lékařská (smetanka lékařská,Taraxacum officinale) je dvouletá nebo trvalá bylina s jedním hlavním kořenem, má nápadně žluté květenství (kvete od dubna do června, někdy i opět na podzim), které často vidíme na loukách a zahradách. 

Kořen pampelišky obsahuje hořčiny, aminokyseliny, vitamíny skupiny B, vitamín D, fytosteroly, slizovité i minerální látky, zejména draslík, měd, mangan. Nejčastěji se používá ve formě odvaru. Kořen pampelišky sbíráme před rozkvětem rostliny, tj. v březnu, při chladnějším počasí i v dubnu nebo v srpnu a v září, tj. na konci vegetačního období rostliny. Květy pampelišky sbíráme od dubna do června a listy pampelišky od května do září.

Pampeliška a její účinky na zdraví:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • při zánětech močových cest, ledvinových kamenech, případně při zánětech ledvin a ledvinových kaméncíc
  • podporuje trávící soustavu a prospívá při žaludečních poruchách
  • pomáhá při problémech s játry a žlučníkem
  • mírní anémii (čaj, zdroj železa) a usnadňuje vstřebávání železa
  • působí proti dně a revmatismu
  • elixír a čistič pro játra (kořen)
  • stimuluje tvorbu žluče (kořen)
  • při onkologických onemocněních (kořen, list i květ)
  • působí proti překyselení žaludku i organismu
  • více

Smetanka lékařská (pampeliška) kořen, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • působí protizánětlivě
  • metabolismus sacharidů
  • normální funkce močové soustavy
  • normální činnost žaludku a jater
  • antioxidant

Použití: na přípravu čaje, odvaru

Skladování: suché temné místo, do teploty 25 °C

Hmotnost: 50 g

Jak připravíme odvar z kořene?

Jednu lžičku sušeného kořene povaříme ve 250 ml cca 2–3 min, necháme louhovat cca 10 min a scedíme, čaj se pije čerstvý 2–4× denně.

Med: 400 rozkvetlých květů zalijeme 1,5 litrem obyčejné vody a přidáme 2 citrony nakrájené na plátky. Směs vaříme 10 minut. Směs necháme 24 hodin uležet, potom přecedíme přes plátno a nakonec přidáme do vyluhované směsi 1,5 kg cukru. Směs vaříme na ohni cca 1-2 hodiny na slabém ohni. Podle toho, jak chceme mít hustý, tak tak dlouho ho vaříme. Směs nakonec dáme do skleněné lahve.

 

VýrobceAWA herbs
SuperPotraviny, potravinyByliny, Čaje, Zažívání, Zdravé zažívání
Hmotnost0.05 kg
ZaměřeníDetoxikace, Ledviny a játra
Popis
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma!