Ořechy a oříšky patří mezi základní potraviny. Můžeme je pojídat v průběhu celého dne. Ořechy společně se semínky nám dodají energii na celý den. 4–8 hrstí v průběhu dne společně se zeleninou by měly tvořit až 80 % celkového objemu pokrmů. Ořechy jsou zdrojem přírodních tuků, proteinů, minerálů vitamínů a dalších výživných látek. Ořechy jsou dobrým zdrojem vitaminů, minerálů, vlákniny, mononenasycených mastných kyselin, kyseliny linolové, flavonoidů, antioxidantů, karotenu, L-argininu, vitaminu E, rostlinných sterolů a minerálů jako například měďi, železa, vápníku, draslíku, zinku, hořčíku a manganu.
Pro vlašské ořechy jsem vyvrtal vrtákem do ocelové ploténky ze staré žehličky o síle 12 mm a rozměrech 80x120 mm otvory o průměru 13 mm a pro lískové 11 mm,pravou rukou kladivem o hmotnosti 350 g pecku rozklepnu,protože důlek zabraňuje pohybu pecky a tím i zranění prstů.“
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |