Sušená jádra loupaná z vlašských ořechů jsou plody ořešáku. Jsou zdrojem tuků až 70 % – nenasycené mastné kyseliny, proteinů, vitamínů B1, B2, B3, B6 a E, a minerálů železo, vápník, hořčík, zinek, selen, fosfor, draslík. Tvar ořechů připomíná lidský mozek a ne náhodou jsou vhodné pro jeho výživu.
Vlašské ořechy a jejich účinky:
- zde uvedené informace na webu s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
- podporují správný vývoj mozku i celé nervové soustavě
- brainfood
- snižují hladinu cholesterolu
- působí proti předčasnému stárnutí
- podporují imunitní systém
- prospívají srdečnímu svalu
- vhodné pro vegany a diabetiky
- působí proti chudokrevnosti
- doporučuje se kombinovat s obilninami (oves, rýže)
-
více
Kondraindikace: Nedoporučují se konzumovat při problémech se žlučníkem.