Karob (chlebovník, svatojánský chléb, rohovník obecný) se vyrábí rozdrcením dužiny lusků (které jsou až 30 cm dlouhé), je zdrojem bílkovin (cca 8 %), cukru (asi 46 %), tuků (7 %). Plody, karobové lusky patří mezi luštěniny a rostou na stromu rohovníku obecném. Sušený karob je tradiční pokrm při židovských svátcích a karobový džus se zase pije při muslimském Ramadánu.
Varianty karobu:
Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
Použití: Na pečení, do cukroví, do pomázek, do kaší, jogurtů, pudinků, do nápojů (např. mléko), smoothie, na karobovou polevu a všude, kde používáme kakao.
Doporučené dávkování: cca 1 lžička / den
Kontraindikace:
Čeleď:
Skladování: temno, chladno do teploty 25 °C
Lidové názvy: svatojánský chléb
Signatura:
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |