Umeocet je vhodný při zažívacích a žaludečních problémech. Jedná se o slanokyselou červenou tekutinu (obsahuje až 20–30 % mořské soli), je to delikatesa s nezaměnitelnou chutí. Získává se při výrobě fermentováním umeboshi (japonské švestičky). Jde o výbornou ingredienci na dochucení pokrmů (zálivky na saláty, do kulajdy, do čočky nakyselo, dušeného zelí. Umeocet je vhodný na výrobu kvašené zeleniny. Umeocet nezaměňujte za ocet, neobsahuje kyselinu octovou (ocet), ale kyselinu citrónovou. Umeocet je zdrojem vitamínů, enzymů a minerálů (vápník, draslík, hořčík a železo).
Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
Do cca 250 ml vody přidáme lžíci umeoctu, tento nápoj je vhodný při velkých vedrech a při sportu.
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |