Ghí ( tzv. přepuštěné máslo ) je čistý bezvodý máselný tuk vyrobený z kravského mléka s malým obsahem laktózy. Odpařením vody a současně oddělením mléčné bílkoviny dostaneme čistý tuk obsahující vitamíny, minerály a antioxidanty. Ghí je považováno za elixír života. V našich zeměpisných šířkách se přepuštěné máslo nazývalo Šmolc. Ghí se nepřepaluje až do teploty 240°C ( kouřový bod 250°C) . Přepuštěné máslo můžeme použít na restování zeleniny, na pečení, na smažení topinek a palačinek, na maštění brambor. Ghí obsahuje beta karoten a vitamíny A, D, E a K, minerály - sodík, draslík, vápník, fosfor, hořčík a železo. a omega mastné kyseliny.

Jak připravit přepuštěné máslo Ghí v domacích podmínkách?

Ghí a jeho účinky:

  • pomáhá při chrápání
  • pomáhá při akné a ekzémech
  • posiluje nervovou soustavu - brainfood
  • prospívá trávení, je dobře stravitelné
  • působí přiznivě na pokožku a vyhlazuje ji
  • hojí mírné popáleniny
  • zdroj omega kyselin
  • na rozdíl od másla nežlukne
  • má výborné konzervační účinky
  • více...

Použití: místo másla a oleje, do obilných kaší, pomazánek, polévek, při dušení zeleniny, při pečení

Skladování: sucho, chladno a temno

Při přímé konzumaci doporučujeme jednu lžíci na den.

Ghee - přepuštěné máslo

ghí napomáha tráveniu, upravuje hladinu lipidov, cholesterolu, vyživuje nervové bunky, podporuje učenie, posilňuje látkovú výmenu a obranyschopnosť organizmu, napomáha detoxikácii, omladzuje, má hojivé účinky. Je ideálne v spojení s liečivými bylinami (cesnak, kotvičník, ženšen sibírsky, chili, gotukola), takto získa telo z ich účinkov najväčší prospech. Ghí má hojivé a regeneračné účinky aj pri vonkajšom použití, neobsahuje žiadne prídavné látkya konzervanty. Mažte si s ghíčkem ruky, tvár, kožu, ľahké popáleniny. Pre ochutená ghíčka Bílina určite nájde každý svoje využitie, levanduľové voňavé natrite na podráždenú kožu, nechajte rozpustiť na zemiaky, pridajte do bábovky, sušienok, na ryby a pálivé chilli použite napr. Ako základ na guláš, karí, fazuľa, na hrianky ... .Vo studenej kuchyni, alebo len tak namazané na chleba ghíčko využijú hlavne tí, ktorí z akéhokoľvek dôvodu nemôžu jesť mliečnu bielkovinu a chcú si dopriať jeho chuť vôňu.

Zobrazit více Zabalit

Ghí, přepuštěné máslo

Řadit dle:1 produkt
Ghí přepuštěné máslo 500g
Vyprodáno
Ghí natural, vhodný do teplé i studené kochyně, nepřepaluje se, snižuje hladinu cholesterolu, brainfood, přírodní afrodisiakum, vhodné jako pleťové tonikum, na popraskané rty.
279 Kč
Tento produkt nelze zakoupit