Angrešt má bobulovité zelené plody, které jsou zdrojem vitamínů skupiny B (B2, B6, B7 – biotin), A, C a E, kyselin (citrónová, jablečná, vinná a šťavelová), karotenu, vlákniny, minerálů (draslík, vápník, hořčík, železo, křemík, zinek) a velkého množství vody. Plody angreštu zrají během prázdnin, nejsou však vhodné pro dlouhodobé skladování ani zmrazení.

Angrešt a jeho účinky:

  • zdroj elektrolytů (hořčík, draslík, vápník)
  • pomáhá tělo čistit a zbavovat od těžkých kovů (křemík)
  • prevence cévních chorob, snižuje krevní tlak
  • posiluje nervy a srdeční sval
  • obsažená vláknina čistí střeva, podporuje proces trávení, působí proti zácpě
  • pomáhá při ateroskleróze
  • podporuje využití a zpracování bílkovin
Zobrazit více Zabalit

Angrešt

Řadit dle:0 produktů
Nebyly nalezeny žádné produkty. Zkuste změnit kritéria hledání.