Angrešt (Ribes uva-crisp) má bobulovité zelené plody, které jsou zdrojem, mimo jiných látek, velkého množství vody. Plody angreštu zrají během prázdnin, nejsou však vhodné pro dlouhodobé skladování ani zmrazení. Čerstvé plody obsahují až 90% vody a vitamin C.
Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
Použití: pro přímou konzumaci, do snídaňových směsí, jogurtů, musli, na přípravu kompotů a džemů
Kontraindikace:
Chuť: sladko - kyselá, jako směs jahod a ananasu
Čeleď: meruzalkovité (Grossulariaceae)
Výskyt: zahradní nebo lesní keř, má rád větraná místa, humózní vlhké půdy, doporučuje se hnojení kravským hnojem zapravením do půdy na podzim
Množení: roubování, řízkování, kopčení
Plod: bobulovina - srstka (má různé barvy - zelená, bílá, žlutá, červená, růžová, fialová a dokonce téměř černá)
Lidové názvy: meruzalka, srstka
Permakultůra: prosvětlovací a "posilovací řez" se provádí u starých větví a nepotřebných výhonků u země, provádí se po sklizni (prevence před chorobami)
Signatura: trnitý keř s chlupatými zelenými plody
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |