Pampeliška

Pampeliškový prášek je vyrobený ze zelených listů smetanky lékařské a je novinkou na trhu v České republice. Pampeliška lékařská má botanický název smetanka lékařská a roste na loukách, pastvinách, mezích či v zahradách. Pampeliškové listy se hodí jako zelenina do salátů, čerstvé listy jsou lehce nahořklé.

Pampeliškový prášek a jeho účinky:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • působí proti překyselení organismu
  • silný protioxidant, podporuje odolnost organismu
  • podporuje trávení a činnost jater a žaludku
  • podporuje proces hubnutí
  • příznivě působí na pleť
  • zdroj chrolofylu
  • čistí tělo od škodlivých látek 
  • prospívá metabolismu
  • podporuje snižování hladiny krevního cukru)
  • zdroj energie, působí proti únavě
  • působí proti tuhé stolici (zdroj vlákniny)
  • působí preventivně proti vzniku Alzh. choroby
  • brainfood – podporuje mozkové funkce

Pampeliška lékařská, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • Normální funkce močové soustavy
  • Normální trávení
  • Antioxidant
  • Prebiotikum
  • Normální činnost žaludku a jater

Pampeliška lékařská - tinktura, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • přispívá k normálnímu cholesterolu,
  • přispívá k normálnímu krevnímu tlaku,
  • přispívá k normální funkci močové soustavy,
  • přispívá k normálnímu trávení,
  • je vhodná při svědění kůže,
  • pomáhá při únavě,
  • přispívá k normálnímu metabolismu,
  • má antioxidační, detoxikační a prebiotické účinky.

Kořen pampelišky se používá ve formě odvaru. Kořen pampelišky sbíráme před rozkvětem rostliny, tj. v březnu, při chladnějším počasí i v dubnu nebo v srpnu a v září, na konci vegetačního období rostliny. Květy pampelišky sbíráme od dubna do června a listy pampelišky od května do září.

Zobrazit více Zabalit
Řadit dle:0 produktů
Nebyly nalezeny žádné produkty. Zkuste změnit kritéria hledání.