Křepelka japonská pochází z jihovýchodní Asie, Japonska a Indočíny. Křepelčí vejce jsou cca 3-5 x menší než slepičí vejce, ale patří mezi superpotraviny, jsou zdrojem minerálů (vápník, fosfor, měď, kobalt, draslík, železo), vitamínů ( A, B1, B2), 3 a 6 omega mastných kyselin, aminokyselin, lecitinu.
Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
Použití: podobně jako slepičí vejce (vaří se ale kratší dobu cca 5-7 min.)
vejce jsou zdrojem kvalitních proteinů, které dobře zasytí, vitamínů A, D, E, K, D, skupiny B a C, minerálů železo, fosfor, draslík, selen, zinek
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |