Jujube (cicimek datlový, Ziziphus zizyphus), neboli čínská datle je zelené peckovité ovoce podobné naší švestce, při sušení získají plody červenou barvu. Sušený plod obsahuje až 60 % sacharidů a vysokou koncentrací vitamínů (B2, C, A) a minrálů (měď, kobalt, jód, draslík, železo, hořčík, zinek, vápník, fosfor, rutin i mangan). Jujube patří mezi superpotraviny, působí detoxikačně a je přírodní afrodisiakum. Jujube se pro vysoký obsah vitaminů nazývá „přírodní vitaminová pilulka“.
Chuť: podobná datlím, jemně nasládlá
Použití: na dochucení pokrmů, čajů, pro přímou konzumaci
Kontraindikace: použití konzultujte s lékařem
Dávkování: 10g denně se konzumuje přímo nebo do smoothie, snídaňových směsí, tj. 3 - 4 vypeckované plody Jujube