Čirok

Čirok je opomíjená obilovina (žluté kuličky podobné prosu), je zdrojem bílkovin (11 %), ale také vlákniny (25 %).

Čirok a jeho neschválené účinky:

Upozornění: níže uvedené informace (připisované vlastnosti bylinek a potravin ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky (v textu je výslovně uvedeno, že se jedná o neschválené účinky, na které odkazují jiné zdroje knihy atd.), jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože jsou převzaty z "odborné literatury" (např. Janča, Zentrich, Váňa, E. Havelka, W.D. Storch, Alena Hamplová atd.) či informačních, zdrojových a vyhledávacích portálu či médií např.seznam.cz. google.com atd. a jejich zdrojových přispěvatelů. Totéž platí o informacích uvedených v parametrech a specifikacích ve spodní části stránky. Zde uváděné informace nelze považovat za připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji, nebo ji vyléčit a také není odkazem na tyto vlastnosti. Uživatel, či spotřebitel nemůže tyto informace chápat jako popsané účinky tak, že lze nemoc léčit potravinou, protože potravina není postavena na úroveň léku. Provozovatel upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • zdroj rostlinných proteinů a vlákniny
  • zdroj elektrolytů
  • bezlepková potravina
  • vhodný pro celiaky a vegany
  • brainfood
  • podporuje hubnutí
  • https://superpotraviny.webnode.cz/obiloviny/cirok/

Čirok, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • nemá

Varianty čiroku:

  • čiroková mouka
  • čirokové zrno, kroupy

Čirokové zrno či kroupy se mohou použít:

  • jako zavářka do polévek
  • jako základ sytých salátů
  • jako alternativa rýže či bulguru pro přípravu „rizota“
  • jako příloha k masu nebo omáčkám
  • pro přípravu sladkých kaší či nákypů

Příprava čiroku: čiroková zrna namočte asi na tři hodiny do vody a poté uvařte do měkka. V běžném hrnci to trvá asi 45 minut až hodinu, v papiňáku proces vaření zkrátíte tak na 20 až 25 minut.

Zobrazit více Zabalit
Cena a štítky
2 produkty
AWA superfoods čirok bílý zrno 500g
Kód:awa2219

AWA superfoods čirok bílý zrno 500g

35,0 Kč
Skladem > 5 ks
Čirok je přirozeně bezlepková obilnina s vysokým obsahem bílkovin, sacharidů a vlákniny.
AWA superfoods čirok žlutý zrno 500g
Kód:awa2220

AWA superfoods čirok žlutý zrno 500g

44,0 Kč
Tento produkt nelze zakoupit
Vyprodáno.
Čirok žlutý je přirozeně bezlepková obilnina s vysokým obsahem bílkovin, sacharidů a vlákniny.
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma! 2x výdejní místo