Kefír se nejčastěji vyrobábí z kozího, kravského nebo ovčího mléka, které se následně smíchá s kefírovým zrnem a následně dochází k fermentaci (proces kvašení, který mění chemické složení jídla, důsledkem je, že bakterie přítomné v kefíru zpracují mléčný cukr a pomohou při jeho trávení). Kefír je zdrojem probiotických bakterií, proteinů, vlákniny, živin, vitaminů a minerálů.
Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
do 500 ml vody přidejte cca 3-4 lžíce tibi krytalů (před tím je propláchněte odstátou studenou vodou), dosladit můžete nejlépe přírodním medem (nebo jiným přírodním sladidlem), důkladně rozmíchejte, přelijte do sklenice a uzavřetena 1 - 2 dny tak, aby mohl unikat oxid hličitý (vzniká při procesu kvašení). obsah sklenice sceďte a můžete popíjet. Tibi krystaly propláchněte a můžete postup výroby opět opakovat
![]() |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
![]() |
Osobní odběr v Brně zdarma! |