Kefír se nejčastěji vyrobábí z kozího, kravského nebo ovčího mléka, které se následně smíchá s kefírovým zrnem a následně dochází k fermentaci (proces kvašení, který mění chemické složení jídla, důsledkem je, že bakterie přítomné v kefíru zpracují mléčný cukr a pomohou při jeho trávení). Kefír je zdrojem probiotických bakterií, proteinů, vlákniny, živin, vitaminů a minerálů.
Upozornění: níže uvedené informace (připisované vlastnosti bylinek a potravin ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky (v textu je výslovně uvedeno, že se jedná o neschválené účinky, na které odkazují jiné zdroje knihy atd.), jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože jsou převzaty z "odborné literatury" (např. Janča, Zentrich, Váňa, E. Havelka, W.D. Storch, Alena Hamplová atd.) či informačních, zdrojových a vyhledávacích portálu či médií např.seznam.cz. google.com atd. a jejich zdrojových přispěvatelů. Totéž platí o informacích uvedených v parametrech a specifikacích ve spodní části stránky. Zde uváděné informace nelze považovat za připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji, nebo ji vyléčit a také není odkazem na tyto vlastnosti. Uživatel, či spotřebitel nemůže tyto informace chápat jako popsané účinky tak, že lze nemoc léčit potravinou, protože potravina není postavena na úroveň léku. Provozovatel upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
do 500 ml vody přidejte cca 3-4 lžíce tibi krytalů (před tím je propláchněte odstátou studenou vodou), dosladit můžete nejlépe přírodním medem (nebo jiným přírodním sladidlem), důkladně rozmíchejte, přelijte do sklenice a uzavřetena 1 - 2 dny tak, aby mohl unikat oxid hličitý (vzniká při procesu kvašení). obsah sklenice sceďte a můžete popíjet. Tibi krystaly propláchněte a můžete postup výroby opět opakovat
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |