Kefír se nejčastěji  vyrobábí z kozího, kravského nebo ovčího mléka, které se následně smíchá s kefírovým zrnem a následně dochází k fermentaci (proces kvašení, který mění chemické složení jídla, důsledkem je, že bakterie přítomné v kefíru zpracují mléčný cukr a pomohou při jeho trávení). Kefír je zdrojem probiotických bakterií, proteinů, vlákniny, živin, vitaminů a minerálů.

Kefír a jeho účinky:

  • pomáhá detoxikovat tělo, čistí trávicí trakt
  • podporuje imunitní systém
  • podporuje zdraví trávícího traktu a je zdrojem probiotických bakteriích
  • podporuje peristaltiku střev a působí proti zácpě
  • působí jako prevence proti chřipce a včetně různých druhů rakoviny a srdečních onemocnění
  • snižuje krevní tlak, snižuje škodlivou hladinu LDL cholesterolu a tím působí proti kardiovaskulárním chorobám
  • zvyšuje metabolismus a podporuje dlouhověkost
Zobrazit více Zabalit

Kefír

Řadit dle:0 produktů
Nebyly nalezeny žádné produkty. Zkuste změnit kritéria hledání.