Kefír

Kefír se nejčastěji  vyrobábí z kozího, kravského nebo ovčího mléka, které se následně smíchá s kefírovým zrnem a následně dochází k fermentaci (proces kvašení, který mění chemické složení jídla, důsledkem je, že bakterie přítomné v kefíru zpracují mléčný cukr a pomohou při jeho trávení). Kefír je zdrojem probiotických bakterií, proteinů, vlákniny, živin, vitaminů a minerálů.

  • kefír se vyrábí fermentací mléka s kvasinkovým nebo bakteriálním fermentačním startérem
  • Vodní kefír, vyrábí se s pomocí tibi krystalů, což jsou japonské mořské krystaly
  • Tibetská kefírová houba

Kefír a jeho účinky:

  • pomáhá očistitt tělo, čistí trávicí trakt
  • podporuje odolnost organismus a osu MTM
  • podporuje zdraví trávícího traktu a je zdrojem probiotických bakteriích
  • podporuje zdraví mikrobiomu
  • podporuje peristaltiku střev a působí proti ztuhé stolici
  • působí jako prevence proti respiračních potížích a včetně různých druhů civilizačních a srdečních onemocnění
  • snižuje krevní tlak, snižuje škodlivou hladinu LDL  a tím působí proti kardiovaskulárním chorobám
  • zvyšuje metabolismus a podporuje dlouhověkost

Vodní kefír a jeho účinky:

  • posiluje obranyschopnost organismu s mikrobiom
  • vegetariánský zdroj probiotik
  • působí proti růstu některých rakovinných buněk (pso, tlusté střevo)
  • eliminuje střevní infekce a infekce močových cest

Jak si vyrobit vodní kefír?

do 500 ml vody přidejte cca 3-4 lžíce tibi krytalů (před tím je propláchněte odstátou studenou vodou), dosladit můžete nejlépe přírodním medem (nebo jiným přírodním sladidlem), důkladně rozmíchejte, přelijte do sklenice a uzavřetena 1 - 2 dny tak, aby mohl unikat oxid hličitý (vzniká při procesu kvašení). obsah sklenice sceďte a můžete popíjet. Tibi krystaly propláchněte a můžete postup výroby opět opakovat

Zobrazit více Zabalit
Řadit dle:0 produktů
Nebyly nalezeny žádné produkty. Zkuste změnit kritéria hledání.