Kombucha

Kombucha (čajová houba) je kvašený nápoj vyrobený ze slazeného černého čaje. Kvasí v přítomnosti kvasinek a bakterií. Nápoj se připravuje doma pomocí houby. Kombucha je symbióza kvasnic, kvasinek, bakterií a laktobacilů mající neopakovatelný vliv na organismus. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Kombuchový nápoj (e jemně perlivý a chutná sladkokysele) se vyrábí ze slazeného černého či zeleného čaje, který se v podstatě jen smíchá s tzv. kombuchovou „houbou“ a také se zákvasem. Proces kvašení obvykle trvá zhruba sedm až 14 dní

  • celulózový fungus – mateční houba, do které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí
  • obsahuje hojně vitamínů ze skupiny B

Kombucha a její účinky:

Upozornění: níže uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.

  • podporuje odolnost organismu, střevní mirobiom, osu MTM a funkci střev
  • podporuje proces hubnutí
  • je dobrou volbou po užití antibiotik
  • harmonizuje krevní tlak a pH krve
  • podporuje očistu těla
  • zlepšuje fungování celého těla
  • vhodná při nespavosti a vnějším tlaku (stres)
  • zvyšuje vitalitu
  • vhodná při kožních problémech a pakostnici

Pravý černý čaj Darjeeling Himalaya nejkvalitnější třídy z Dárdžilingu, používá se na přípravu i kombuchy

Příprava kombuchy z násady:

1. Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30 °C.

2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.

3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21–24 °C a nechte kvasit dle vaší chuti cca 7–20 dnů. Během této doby ochutnávejte brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti.

4. Po dokvašení dle vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.

5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.

Násada (Salvia Paradise) obsahuje fungus cca 7 x 7 cm a kvasný ocet, v němž je kombucha uchovávána kvalitní po neomezenou dobu. Násada je vhodná na 5 l čaje, dále ji lze pak již neomezeně množit.

Kontraindikace:  nevhodné pro těhotné, kojící a děti do 3 roků, nekombinujte s léky, může způsobovat i alergickou reakci

Zobrazit více Zabalit
Cena a štítky
1 produkt
Kombucha násada 300ml
Kód:awa3477

Kombucha násada 300ml

179 Kč
Skladem > 5 ks
Kombucha (čajová houba) je kvašený nápoj vyrobený ze slazeného černého čaje. Kvasí v přítomnosti kva...
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma! 2x výdejní místo