Fazole (luštěnina) jsou zdrojem rostlinných bílkovin. Fazole obsahují balastní látky, které podporují činnost střevního traktu a osy MTMS.
Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
fazole červené ledvinky (chilli fazole), jsou velké a mohou být i hnědé
Použití: Vařené v kombinaci s obilninami a masem, nebo necháme např. naklíčit fazole mungo či adzuki a jejich klíčky přidat do zeleninových salátů
Příprava: Fazole namočíme podle druhu na cca 12 hodin do vody (aby se odstranily nadýmavé látky), slijeme a potom vaříme do měkka.
Čeleď: bobovité (Fabaceae)
Stanoviště:
Permakultura:
Lidové názvy:
Signatura:
![]() |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
![]() |
Osobní odběr v Brně zdarma! |