Černý česnek (black garlic) vzniká z kuchyňského česneku za speciálních teplotních a vlhkostních podmínek po dobu až 90 dní (Maillardova reakce, karamelizace) dochází k přeměně fytochemických sloučenin a černé barvy česneku. Černý česnek se používá zejména v asijské kuchyni (Korea, Japonsko, Thajsko).
Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
Použití: samostatně, do omáček, polévek, rýže, těstovin, k masu, rybám nebo zelenině
Kontraindikace: není vhodný pro děti do 3 roků těhotné a kojící ženy, použití konzultujte s lékařem
Lidové názvy pro černý česnek: zrající nebo vyzrálý, popř. letitý česnek
Vůně: bez typické aromatické vůně česneku a štiplavé ostrosti
Chuť: sladká, podobná fíkům
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |