Batáty

Batáty, sladké brambory jsou superpotraviny, patří mezi zeleninu. Jsou zdrojem škrobů, vlákniny  atd. Sladké brambory obsahují vyšší poměr účinných látek, jako klasické brambory a tím jsou pro nás tím pádem vhodnější.

Batáty (sladké brambory) a jejich účinky:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li) a nemohou vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin či výrobku
  • dobře zasytí díky vysokému obsahu vlákniny
  • ideální zdroj energie a mikroživin, mají nízký obsah kalorií
  • podporuje zdravý zrak a odolnost (vitamin A), vhodné je konzumovat s tuky
  • podporují trávení, pravidelnou stolici, pročišťují trávicí trakt
  • brainfood, podporuje činnost nervového systému a osy mTM
  • působí jako prevence vzniku civilizačních chorob
  • podporují kvalitu vlasů, nehtů a pokožky

Příprava: stejně jako brambory, nejlépe v páře

Použití: jako příloha (stejně jako brambory), do polévek, omáček, smoothie, na zahuštění,

Batátové hranolky: Batáty očistěte tak, jak čistíte brambory, a pokrájejte na silnější kolečka (podélně) a ty pak na tvar hranolky o stejné tloušťce. Na plech rozložte papír na pečení. V misce si smíchejte trochu olivového oleje s americkým kořením a pak přidejte i sladké brambory a dobře je promíchejte, aby se koření s olejem dostalo na každou hranolků. Takto připravené okořeněné hranolky rozložte na plech a pečte při teplotě 180 stupňů 40 – 50 minut. Průběžně kontrolujte, každá trouba může péct jinak.

Zobrazit více Zabalit
Řadit dle:0 produktů
Nebyly nalezeny žádné produkty. Zkuste změnit kritéria hledání.