Batáty

Batáty, sladké brambory jsou superpotraviny, patří mezi zeleninu. Jsou zdrojem škrobů, vlákniny (pokud je konzumujeme se slupkou),vitamínu C, A, vitamínů skupiny B (B1, B2, B3, B6) včetně kyseliny listové, omega mastných kyselin ( 3 a 6),  selenu , draslíku, hořčíku a železa.Sladké brambory obsahují vyšší poměr účinných látek, jako klasické brambory a tím jsou pro nás zdravějšími.

Batáty (sladké brambory) a jejich účinky:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li) a nemohou vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin či výrobku
  • dobře zasytí díky vysokému obsahu vlákniny
  • ideální zdroj energie a mikroživin
  • mají nízký obsah kalorií
  • zdroj antioxidantů a flavonoidů
  • podporuje zdravý zrak a imunitní systém (vitamin A), vhodné je konzumovat s tuky
  • podporují trávení, pravidelnou stolici, pročišťují trávicí trakt
  • podporují tvorbu kostní a kloubní tkáně, prevence osteoporózy
  • brainfood, podporuje zraví nervového systému a mozek
  • působí jako prevence vzniku rakoviny a civilizačních chorob
  • jsou výkonným pomocníkem při regulaci hladiny cukru v krvi
  • působí proti degenerativním očním chorobám (zhoršení zraku, šedý zákal…)
  • podporují kvalitu vlasů, nehtů a pokožky

Příprava: stejně jako brambory, nejlépe v páře

Použití: jako příloha (stejně jako brambory), do polévek, omáček, smoothie, na zahuštění,

Batátové hranolky: Batáty očistěte tak, jak čistíte brambory, a pokrájejte na silnější kolečka (podélně) a ty pak na tvar hranolky o stejné tloušťce. Na plech rozložte papír na pečení. V misce si smíchejte trochu olivového oleje s americkým kořením a pak přidejte i sladké brambory a dobře je promíchejte, aby se koření s olejem dostalo na každou hranolků. Takto připravené okořeněné hranolky rozložte na plech a pečte při teplotě 180 stupňů 40 – 50 minut. Průběžně kontrolujte, každá trouba může péct jinak.

Zobrazit více Zabalit
Řadit dle:0 produktů
Nebyly nalezeny žádné produkty. Zkuste změnit kritéria hledání.