UPOZORNĚNÍ: Z důvodu šíření COVID-19 došlo k nárůstu objednávek, proto v expedici může docházet až k týdennímu zpoždění!

Jáhly

Cena a štítky
4 produkty
AWA superfoods Jáhly celé loupané, proso 1000g
Kód:awa3372

AWA superfoods Jáhly celé loupané, proso 1000g

59,0 Kč79,0 Kč
Skladem > 5 ks
Jáhly (loupané proso) se získávají tím, že se z prosa setého odstraní svrchní obalová vrstva. Jáhly ...
-25 %
Allnature Jáhlové vločky BIO 200g
Kód:awa3126

Allnature Jáhlové vločky BIO 200g

49,0 Kč59,0 Kč
Skladem > 5 ks
Jáhlové vločky, podobně jako například rýžové vločky, můžeme použít do polévek, sýrových pomazánek ...
-17 %
Allnature jáhly 500g
Kód:awa2998

Allnature jáhly 500g

39,0 Kč49,0 Kč
Skladem 3 ks
Jáhly (loupané proso) jsou přirozeně bezlepkovou surovinou, a proto jsou vhodné i pro celiaky a osob...
-20 %
COUNTRY LIFE  jáhly BIO 500g
Kód:awa2089

COUNTRY LIFE jáhly BIO 500g

36,0 Kč40,0 Kč
Tento produkt nelze zakoupit
Vyprodáno
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Jsou bohatým zdrojem zejména sacharidů, ...
-10 %

Jáhly jsou vyloupaná zrnka prosa (malé žluté kuličky) a patří mezi nejstarší plodiny, protože jsou výživné a lehce stravitelné.

  • jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky

Jáhly a jejich účinky na zdraví:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové
  • mají pozitivní účinky na zažívací trakt
  • prospívají při rekonvalescenci a vysoké psychické a fyzické zátěži
  • přirozeně bezlepková obilovina – vhodná pro celiaky
  • působí proti překyselení organismu
  • prospívají resilienci a odolnosti
  • zdroj elektrolytů (draslík, hořčík)
  • prospívají vlasům a nehtům (křemík) – při třepení vlasů a nehtů
  • nízký glykemický index (60)
  • odvar z neloupaného prosa dříve využívali k celkové očistě organismu a k vyvolání pocení
  • https://superpotraviny.webnode.cz/obiloviny/jahly/

Jáhly, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • nemají
Použití: Od polévek, kaší, pomazánek, salátů, rizot, jako příloha k masu až po oblíbené nákypy. Porkmy mohou být jak na slano, tak na sladko.
 
Příprava: Je třeba jáhly spařit vroucí vodou, aby se odstranila nahořklá chuť. Při vaření potřebujeme 1 díl jáhel, 2 díly vody a špetku mořské soli. Po přivedení k varu je dále vařte na mírném ohni asi 15–20 minut a poté je nechte chvíli odstát.
Zobrazit více Zabalit