Je pravda, že jídlo je jednou z možností, jak pozitivně podpořit svoje zdraví a oddálit proces "stárnutí" organismu. Superpotraviny jsou potraviny obzvláště bohaté na vitamíny, minerály, antioxidanty, aminokyseliny, enzymy a další důležité živiny s prokázanými přínosy pro zdraví.
Borůvkám podle stupnice ORAC (množství antioxidantů) patří jedno z nejvyšších míst. To znamená, že díky "absorpci volných kyslíkových radikálů", působí proti procesu stárnutí buněk a mohou zpomalit účinky stárnutí tím, že chrání tělo proti buněčnému poškození.
Kromě toho, několik sloučenin obsažených v borůvkách pomáhá mírnit zánět. A jak víme, zánět je spojen s téměř každou chorobou stárnutí a navíc snižují riziko vzniku stresu.
Mandle (vlašské ořechy a pistácie) jsou osvědčenými reduktory škodlivého cholesterolu. Podobně jako brokolice, jsou bohaté na antioxidanty a jsou považovány za pomocníky v boji proti poškození volnými radikály. Mají vysoký obsah fytochemikálií, které mohou chránit před rakovinou. Mandle mají vysoký obsah kalorií, takže dávejte pozor na množství, které konzumujete.
Brokolice - patří mezi jedny nejživějších potravin na světě. Obsahuje bílkoviny, vápník, draslík, vlákninu, vitamíny A, vitamíny skupiny B, C, K a fytoestrogen (podporuje kognitivní funkce mozku). Tyto výživné látky brání poškození tělesných tkání a orgánů související s věkem.
Losos je synonymem pro vydatnou porci omega-3 mastných kyselin, které pomáhají snižovat hladinu cholesterolu, působí proti zánětům, snižují riziko mrtvice a infarktu. Losos má spoustu proteinů, je dobrým zdrojem železa. Všechny toto látky jsou velmi prospěšné pro anti-aging.
Špenát je mimořádným zdrojem imunosupresivních sloučenin, které bojují proti rakovině a působí proti volným radikálům. Díky vysokému obsahu vody, chlorofylu a vitamínů skupiny B působí příznivě na hydrataci a zdraví pokožky.
Fazole mají velmi vysoký obsah rozpustné vlákniny, která snižuji riziko vzniku srdečních onemocnění, diabetu a některých druhů rakoviny. Díky vysokému obsahu proteinů, niacinu a kyseliny pantotenové, které jsou nepostradatelné pro zdravou a krásnou pokožku, je určitě nemůžete vynechat z jídelníčku.
Batáty patří mezi nejvýživnější zeleninu a mají skvělý obsah vitamínu A (dobrý pro kůži a oči) a dalších silných antioxidantů a draslíku, které napomáhá tlumit účinky sodíku na krevní tlak a na ztrátu kostní hmoty. Díky obsahu proteinů a omega 3 kyselin jsou výborným prostředkem pro mladistvý vzhled pokožky.
Jogurt řeckého stylu (je hustší a krémovější) má větší obsah proteinú a aktivních kultur než běžný jogurt a je velmi prospěšný pro kvalitní stav pokožky, Takže pokud chce prospět pokožce, tak si dejte každé ráno řecký jogurt, ovoce a ovesnými vločkami.
Quinoa (merlík chilský) je jediná obilovina uvedená na tomto seznamu. Má vysoký obsah bílkovin, vlákniny a železa. Navíc vědci z NASA, kteří mají na starosti kosmickou stravu pro kosmonauty ve vesmíru, si quinou vybrali, protože obsahuje "nejdůležitější živiny a vitamíny". Je také vyjímečná tím, že obsahuje všechny esenciální aminokyseliny-
Jablko a hrušky podporují zdraví srdce, snižují hladinu škodlivého cholesterolu a díky antioxidantům společně bojují proti volným radikálům. Jablka a hrušky mají protizánětlivé účinky a zpomalují tak proces stárnutí.
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |