Vitamin F

Vitamín F (kyselina linolová či linolenová) není klasický vitamín, ale ve skutečnosti tuk, dokonce esenciální tuk nezbytný pro lidský organismus, který si tělo nedokáže vyrobit samo, takže je musíme získávat ze stravy.  Při nedostatku vitamínu F může docházet k bolestem hlavy, problémům s pokožkou, poruchám metabolismu anebo k nižšímu tlaku krve. Na druhou stranu příliš vysoký příjem esenciálních mastných kyselin také není právě ideální. V těle se totiž začnou hromadit tuky, což má vliv na zvýšení hmotnosti i kvalitu kůže. Navíc dochází k oxidaci tuků a vzniku nezdravých volných radikálů. Proti těm ovšem efektivně působí jiné vitamíny, a to především vitamín E.

  • vitamín F se ničí teplem (max. 47°C)

Vitamin F a jeho neschválené účinky:

Upozornění: níže uvedené informace (připisované vlastnosti bylinek a potravin ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky (v textu je výslovně uvedeno, že se jedná o neschválené účinky, na které odkazují jiné zdroje knihy atd.), jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože jsou převzaty z "odborné literatury" (např. Janča, Zentrich, Váňa, E. Havelka, W.D. Storch, Alena Hamplová atd.) či informačních, zdrojových a vyhledávacích portálu či médií např.seznam.cz. google.com atd. a jejich zdrojových přispěvatelů. Totéž platí o informacích uvedených v parametrech a specifikacích ve spodní části stránky. Zde uváděné informace nelze považovat za připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji, nebo ji vyléčit a také není odkazem na tyto vlastnosti. Uživatel, či spotřebitel nemůže tyto informace chápat jako popsané účinky tak, že lze nemoc léčit potravinou, protože potravina není postavena na úroveň léku. Provozovatel upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.

  • má vliv na tvorbu, funkci a regeneraci buněčných membrán
  • podporuje biologické mladí a vitálitu
  • má příznivý vliv na stav vlasů, nehtů a pokožky (esenciálnímastné kyseliny ve stravě pomáhají kožním potížím předcházet)
  • pozitivně působí i na kardiovaskulární systém, protože pomáhá snižovat hladinu „zlého“ (LDL) cholesterolu
  • ovlivňuje srážení krve, brání kornatění tepen a chrání před zvýšeným krevním tlakem (prevence srdečních onemocnění)
  • podporuje obranyschopnost organismu

Zdroje vitaminu F:

  • mořští živočichové a ryby (humr, losos či sleď)
  • rostlinné oleje či semínka (lněná, dýňová, slunečnicová či konopná)
  • v ořeších (především ve vlašských jádrech a mandlích)
  • avokádu, sóji, obilných klíčcích či listové zelenině
Zobrazit více Zabalit
Cena a štítky
0 produktů
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma! 2x výdejní místo