Kombucha násada 300ml

Kombucha násada 300ml
179 Kč 160 Kč bez DPH
čtvrtek 9. květnaPřepravní společností:
Osobně v Brnědo 4 pracovních dnů
Osobně v Prazeúterý 30. dubna
Výdejní místoúterý 30. dubna
Přepravní společnostíúterý 30. dubna

Kombucha (čajová houba) není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celulózový fungus – mateční houbu, od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí.

  • https://www.awashop.cz/kombucha-c3067/
  • kombucha při dobré péči vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy
  • Kombucha je symbióza kvasnic a laktobacilů mající neopakovatelný vliv na organismus.

Ingredience pro přípravu kombuchy:

  • čaj černý nebo zelený – množství 2–8 g na 1 litr, nejlépe Darjeeling Himalaya nebo Ceylon
  • cukr řepný cukr nebo třtinový cukr – množství 80 g na 1 litr
  • nádobu na kvašení kombuchy – nejlépe skleněnou
  • kombuchová násada

Postup přípravy kombuchy:

Po dobu kvašení, by se v místnosti nemělo kouřit ani být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50 oC. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.

  1. Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30 °C.
  2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.
  3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21–24 °C a nechte kvasit dle vaší chuti cca 7–20 dnů. Během této doby ochutnávejte brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti.
  4. Po dokvašení dle vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.
  5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.

Násada obsahuje fungus cca 7 x 7 cm a kvasný ocet, v němž je kombucha uchovávána kvalitní po neomezenou dobu. Násada je vhodná na 5 l čaje, dále ji lze pak již neomezeně množit.

Dávkování: doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2 během dne před jídlem. Pití před jídlem je vhodné zejména při dietních plánech. Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku, tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.

Kontraindikace:  nevhodné pro těhotné, kojící a děti do 3 roků, nekombinujte s léky, může způsobovat i alergickou reakci

Výrobce: Salvia Paradise s.r.o. Zaječov 396 26763 Zaječov

Objem: 300ml

Hmotnost0.5 kg
SuperPotraviny, potravinyDetoxikace organismu, Energie a vitalita, Ostatní superpotraviny, Posílení imunity, Pro sportovce, Pro vegany, Zažívání, Zdravé zažívání
VýrobceSalvia Paradise s.r.o.
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma! 2x výdejní místo