Alzheimerova choroba

Alzheimerova choroba je neurodegenerativní onemocnění mozku, při kterém dochází k postupné demenci. Jako první toto onemocnění popsali Oskar Fischer a Alois Alzheimer. V současné době není známa příčina vzniku Alzheimerovy choroby, z neuropatologických nálezů se však ví, jak nemoc probíhá

  • „Mozky zasažené Alzheimerovou chorobou obvykle obsahují důkazy o neurozánětu a stále více badatelů si myslí, že právě ten by možná mohl pohánět onemocnění tím, že způsobí degeneraci neuronů v mozku,“ konstatoval David Emery. „A neurozánět v mozku může být reakcí na přítomnost bakterií.“
  • podle vědců asi existuje v mozku vazba mezi těmito bakteriálními populacemi (v těch nemocných byldesetinásobný poměr aktinobakterií k proteobakteriím)
  • do roku 2050 bude mít 50% populace nad 80 roků Alzheimerovu chorobu (je to způsobené i nemocnou přírodou)
  • podle Margit Slimákové bývá nově nadbytek sacharidů a inzulinová rezistence spojovány s Alzheimerovou demencí
  • vyšší koncentrace škodlivin v ovzduší (způsobuje v EU předčasné úmrtí ročně cca 500 000 lidí) je spojena s mnohem vyšším rizikem nejen onemocnění dýchacích cest, ale i infarktu myokardu, Alzheimerovy choroby či dalších onemocnění nervového systému," vysvětluje Michal Vojtíšek z Fakulty strojní ČVUT

Bylinky a potraviny prospívající při Alzheimerově chorobě:

  • ořechy (mandle, kešu, lískové a vlašské)
  • omega 3 mastné kyseliny (len, dýně, konopí, avokádo, quinoa, čerucha setá, atd.)
  • kurkuma, skořice, zázvor, gotu kola
  • glutathion
  • houby (korálovec ježatý)
  • kokosový olej, lněný olej, černuchový olej
  • listová zelenina a luštěniny
  • bobule
  • ryby a drůbež

Příznaky Alzheimerovy choroby:

 

Zobrazit více Zabalit
Řadit dle:0 produktů
Nebyly nalezeny žádné produkty. Zkuste změnit kritéria hledání.