AWA superfoods mandle natural Valencie 1000g

AWA superfoods mandle natural Valencie 1000g
na dotaz na dotaz
na dotazPřepravní společností:
Osobně v Brněna dotaz
Osobně v Prazena dotaz
Výdejní místona dotaz
Přepravní společnostína dotaz

Mandle se používají v české kuchyni od pradávna. Poslední studie dokazují, že jsou velmi zdravé, protože oleje a další látky v nich obsažené dokáží výrazně snížit hladinu nebezpečného cholesterolu v krvi člověka a navíc obsahují řadu vitamínů, které tělu prospívají. Nejdůležitější z nich jsou antioxidanty, které pomáhají tělu zbavit se volných radikálů působících v buňkách a tkáních. Volné radikály dokáží podnítit vznik rakoviny nebo poškodit cévy a srdce. Antioxidanty z mandlí jim v tom mohou zabránit. Podle nového výzkumu dokáží mandle snížit i riziko vzniku Alzheimerovy choroby a cukrovky.

 
A tak, přestože nebývají ořechy pro vysoký obsah tuků příliš doporučovánz, mandle by měly být součástí jídelníčku zdravého člověka.

Mandle pochází z Asie a patří mezi nejstarší šlechtěné a pěstované stromy na světě. Jádra peckovic mandloně se používají v kuchyni téměř po celém světě, zvláště při přípravě moučníků a dezertů. Jádra obsahují mnoho tuku a jsou tedy dost kalorická. V minulosti jejich konzumace nebyla dietology příliš schvalována, podle nových závěrů však mandle obsahují řadu cenných látek a jejich umírněné pojídání může být pro člověka prospěšné.

V jádrech mandloně je vedle rostlinných olejů také mnoho bílkovin, vlákniny, vápníku, hořčíku, draslíku, zinku, selenu, mědi, fosforu, vitaminu E, vitaminů skupiny B (biotinu, riboflavinu, niacinu), kyseliny listové, železa, antioxidantů a barviv.

Účinky sladkých mandlí:

  • vysoký obsah stopových prvků (zinek, měď a mangan) a minerálů (vápník, fosfor a hořčík)
  • superpotravina
  • vhodné pro sportovce a kojící a těhotné ženy
  • paleo strava, pro vegany a sportovce
  • bez lepku
  • brainfood
  • zdroj proteinů a omega kyselin
  • zdroj elektrolytů
  • více o mandlíchmandlové mléko

Pokud chceme mandle natural oloupat, necháme je přes noc namočené ve vodě. také pro lepší stravitelnost p&#ŕ ` ŕ ` ŕ ` ŕ ` ŕ   ` ŕ   ` ŕ   ` ŕ   ` ŕ   ` ŕ ` ŕ ` ŕ rޢbß±y'é§e. ö Ü Ć ÉĹ Á ¡q–345;i přímé konzumaci doporučujeme mandle přes noc namočit do vody.

Skladování: suché, chladné a temné místo, do teploty 25 °C, doporučujeme mandle vyjmout z původního obalu a skladovat v dobře větratelném, suchém prostoru (může být i papírový sáček)

Složení100 % celé sladké mandle natural neblanšírované

Doporučené denní dávkování: 20–30 gramů (jedna hrst)

Použití: pro přímou konzumaci, do salátů, snídaňových směsí

Země původu: Španělsko, sklizeň 2017

Odrůda: Valencie

Balení: 1000 g

Upozornění: Mandle jsou náchylné na žluknutí, čerstvé mandle by neměly být hořké, ale měly by jemně oříškově vonět. Loupané (blanšírované mandle) mohou mít na povrchu zbytky tmavé slupky. Slupka mandlí je bohatá na výživné látky. Skladovat mandle je vhodné v uzavřených nádobách na suchém místě bez slunečního záření. Prodloužení trvanlivosti dosáhneme pokud je dáme do lednice (vydrží  i 6 měsíců) a nebo do mrazničky, kde vydrží až jeden rok.

VýrobceAWA superfoods
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma! 2x výdejní místo