Zelené potraviny - green food, jsou přírodním zdrojem energie, antioxidantů, vitaminů, poháhají detoxikovat organismus, dodávají energii, brání předčasnému stárnutí, podporují imunitní systém. To této skupiny patří mladý ječmen, pšenice, Alfalfa - vojtěška, chlorella, spirulina, mořské řasy, vybraná zelenina (pažitka, špenát, zelí..) . Více o zelených potravinách. Očistný proces, který trvá cca 14 - 21 dní může způsobit přechodné zhoršení stavu (uvolňují se toxické látky z organismu), v tom případně snížíme dávku a po odeznění opět dávku upravíme (důležité je nezaměňovat očistné reakce s alergickou reakcí organismu)..
Seznam zelených potravin:
Zelené potraviny a jejich účinky:
- zde uvedené informace na webu s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
- podporují harmonizaci činnosti všech orgánů a systémů a úpravují jejich funkcí k normálu
- zdroj kyseliny listové
- zdroj chlorofylu
- podporují očistu organismu
- podporuje imunitní systém organismu a působí jako prevence nachlazení a chřipky
- zdroj energie, životabudič
- zdroj antioxidantů a adaptogenů, působí proti volným radikálům a tím brání předčasnému stárnutí
- podporují dlouhověkost
- podporují a jsou prevencí metabolických poruchách
- podporují střevní mikrobiotu
- podporují mozkové funkce
- prevence dýchacích potíží (kašel, rýma, zánět průdušek a další)
- chlorella působí synergicky se spirulinou
- působí proti překyselení organismu
- regulují škodlivý cholesterol a snižují hladinu cukru
- jsou prevencí civilizačních chorob
- může podporovat činnost kardiovaskulárního systému - zelený ječmen
- šťáva z mladého ječmene efektivně rozkládá množství organických pesticidů
Kontraindikace: použití konzultujte s lékařem
Dávkování: uvedeno na obalech výrobků
Skladování: suché, temné místo mimo dosahslunečního záření