Z dužiny kokosového ořechy se vyrábí strouhaný kokos (využívá se např. při pečení) a chipsy. Nepražené kokosové chipsy (plátky) jsou vyrobeny z dužiny čerstvých kokosových ořechů, které se nastrouhají na tenké plátky.
Chuť: křupavá, příjemná kokosová vůně
Použití: vhodné k přímé konzumaci, do müsli, smoothie, jogurtů, dezertů, ovocných salátů, na pečení nebo jako přísada do exotických jídel
suroviny smícháme, vytvoříme těsto a vymodelujeme kuličky do kterých můžeme dát kandované nebo proslazené ovoce (brusinky, rozinky, višen, třešeň, kterou namočíme přes noc v rumu) a nakonec obalíme ve strouhaném kokosu. Kokosové kuličky necháme odležet na den na chladném místě.
namočíme kešu ořechy na cca 2-3 hodiny do vody (případně mandle nebo vlašské ořechy přes noc). Rozmixujeme strohaný kokos, kešu, kokosový olej a sirup z agáve (případně jiné tekuté přírodní sladidlo). Ze vzniklého těsta vykrojíme pomocí formiček různé tvary a odložíme na cca 2 hodiny do mrazáku. Následně toto cukroví potřeme marmeládou nebo namáčíme v polevě (kokosový olej, kakao a sirup). A znovu dáme toto cukroví na cca 60 min. do mrazáku.
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |