Z dužiny kokosového ořechy se vyrábí strouhaný kokos (využívá se např. při pečení) a chipsy. Nepražené kokosové chipsy (plátky) jsou vyrobeny z dužiny čerstvých kokosových ořechů, které se nastrouhají na tenké plátky.
Upozornění: níže uvedené informace (připisované vlastnosti bylinek a potravin ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky (v textu je výslovně uvedeno, že se jedná o neschválené účinky, na které odkazují jiné zdroje knihy atd.), jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože jsou převzaty z "odborné literatury" (např. Janča, Zentrich, Váňa, E. Havelka, W.D. Storch, Alena Hamplová atd.) či informačních, zdrojových a vyhledávacích portálu či médií např.seznam.cz. google.com atd. a jejich zdrojových přispěvatelů. Totéž platí o informacích uvedených v parametrech a specifikacích ve spodní části stránky. Zde uváděné informace nelze považovat za připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji, nebo ji vyléčit a také není odkazem na tyto vlastnosti. Uživatel, či spotřebitel nemůže tyto informace chápat jako popsané účinky tak, že lze nemoc léčit potravinou, protože potravina není postavena na úroveň léku. Provozovatel upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
Chuť: křupavá, příjemná kokosová vůně
Použití: vhodné k přímé konzumaci, do müsli, smoothie, jogurtů, dezertů, ovocných salátů, na pečení nebo jako přísada do exotických jídel
suroviny smícháme, vytvoříme těsto a vymodelujeme kuličky do kterých můžeme dát kandované nebo proslazené ovoce (brusinky, rozinky, višen, třešeň, kterou namočíme přes noc v rumu) a nakonec obalíme ve strouhaném kokosu. Kokosové kuličky necháme odležet na den na chladném místě.
namočíme kešu ořechy na cca 2-3 hodiny do vody (případně mandle nebo vlašské ořechy přes noc). Rozmixujeme strohaný kokos, kešu, kokosový olej a sirup z agáve (případně jiné tekuté přírodní sladidlo). Ze vzniklého těsta vykrojíme pomocí formiček různé tvary a odložíme na cca 2 hodiny do mrazáku. Následně toto cukroví potřeme marmeládou nebo namáčíme v polevě (kokosový olej, kakao a sirup). A znovu dáme toto cukroví na cca 60 min. do mrazáku.
![]() |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
![]() |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |