Sečuánský pepř (žlutodřev peprný, Zanthoxylum piperitum) je silné aromatické koření z východní Asie (patří mezi nejstarčí čínská koření), které se používá v léčitelství i gastronomii. S u nás používaným pepřem černým však nemá nic společného, přesto se mu chuťově částečně podobá. Sečuánský pepř obsahuje antioxidanty, silice,terpeny, fytosteroly, minerály (draslík, železo, mangan, fosfor, měď nebo zinek) a vitamíny (vitamin A).
Použití: jako koření (černý pepř), v indické, čínské, tibetské, nepálské a thajské kuchyni
Kontraindikace:
Čeleď: routovité
Chuť: pepřovitá kyselo - hořká, nemá tak ostrou chuť jako černý pepř
Plod: tobolky
Lidové názvy: fagara, čínský pepř, japonský pepř
Signatura: v Číně se používal jako obětina k uctívání bohů
obsah 2
obsah list
![]() |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
![]() |
Osobní odběr v Brně zdarma! |