Fazole mungo (zelená sója), drobné sytě zelené fazolky, jsou velmi populární zejména ve východní Asii. Fazole mungo jsou zdrojem proteinů, vlákniny, vitamínů skupiny B, minerálů (vápník, železo, hořčík) a enzymů. Pokud necháme mungo naklíčit, obsah výžiných látek se ještě zvýší.
Příprava: fazolky mungo nechejte namočit přes noc ( min. 5 hodin), ráno propláchneme a vaříme cca 50 - 60 min.
Použití: do polévek, salátů, na klíčení, dají se kombinovat s rýží, luštěninami, masem atd.
fazolky mungo propláchneme, zalijeme je vodou a necháme přes noc, ráno vodu slijeme a fazolky mungo propláchneme a dáme do misky (klíčící misky) s navlhčeným ubrouskem, průběžně kontrolujeme, aby neoschly. Mungo klíčí cca 24- 72 hodin, ty nejdříve sklizené bývají sladší, později jsou mírně nahořklé
![]() |
BLACK FRIDAY ! LIMITOVANÁ NABÍDKA |
![]() |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |