Pekanové ořechy jsou původem ze střední a severní Ameriky jsou tvarem podobné vlašským ořechům (velikosti 3–6 cm), jejich chuť je sladší a jemnější, mají vysoký obsah kalorií a tuků, asi 70 %. Pekanové ořechy obsahují omega mastné kyseliny 3 a 6, proteiny (10 %), vlákninu (10 %), provitamin A, vitaminy skupiny B (B1, B5, B6), E, K, draslík, sodík, hořčík, fosfor, zinek, vápník, selen a železo. Vysoká kalorická, ale současně nutriční hodnota dělá z pekanových ořechů ideální potravinu i při hubnutí.
Pekanové ořechy a jejich účinky:
- zde uvedené informace na webu s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
- podporují zdraví a výživu mozku (brainfood)
- napomáhají správnému trávení a vyměšování
- jsou prevencí proti nádorovým onemocněním a chrání proti degeneraci nervového systému
- snižují hladinu škodlivého LDL cholesterolu
- snižují riziko vzniku vysokého krevního tlaku
- chrání před vznikem žlučových kamenů
- zdroj energie a snižují míru vyčerpání
- podporují zdraví a růst kostí
- podporují regeneraci a působí proti předčasnému stárnutí
- zdroj elektrolytů
- zdroj proteinů
- podporují imunitní systém
- podporují proces hubnutí
- prevence různých druhů rakoviny
- více