UPOZORNĚNÍ: Z důvodu šíření COVID-19 došlo k nárůstu objednávek, proto v expedici může docházet až k týdennímu zpoždění!

Hrách

Cena a štítky
Hmotnost
(1)
(1)
Zobrazit vybrané
Rozsah hmotnosti
Antioxidanty
2 produkty
Hrách zelený celý BIO 500g
Kód:awa2728

Hrách zelený celý BIO 500g

34,0 Kč55,0 Kč
Tento produkt nelze zakoupit
Vyprodáno
Hrách je velmi sytý a vydatný, v kombinaci se zeleninou a obilovinami poskytuje bílkoviny vysoké kva...
-38 %
AWA superfoods Hrachový protein BIO 1000g
Kód:awa3076

AWA superfoods Hrachový protein BIO 1000g

428 Kč799 Kč
Tento produkt nelze zakoupit
Vyprodáno
BIO Hrachový protein je zdrojem bílkovin a ideální alternativou pro osoby trpící alergií na lepek a ...
-46 %

Hrách setý (Pisum sativum) obsahuje vitaminy zejména skupiny B (B1, B2, B3), C, E, K, aminokyseliny, kumariny, flavony, minerály (zejména draslík, vápník, síra, hořčík a fosfor).

Hrách a jeho účinky:

  • zde uvedené informace na webu s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • zdroj elektrolytů
  • harmonizuje hladinu cholesterolu
  • zdroj proteinů, podporuje růst svalové hmoty
  • prospívá zdraví travicího traktu (vláknina)
  • naklíčením v sobě hrách zmnoží obsah látek cenných pro naše tělo
  • vhodný pro zrak (zdroj zeaxantinu a luteinu)

Hrách setý (hrachový protein), schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • obsahuje vysoké množství bílkovin (80 %), které přispívají k růstu svalové hmoty

Pučálka (hrách musí nejdříve vzklíčit, nabobtnat takzvaně „napučet“) je tradiční postní pokrm (staročeské jídlo z 15. století, konzumovalo se v období velikonočního půstu), který vznikne opražením naklíčených zrn hrachu. 

  • Hrách napučí po několikadenním máčení ve vodě
  • Nabobtnalý hrách se dříve pražil na sucho, až později se začal smažit na tuku. Následně se upravoval na slano anebo na sladko

Tradice: například na Mladoboleslavsku se například vodou slitou z naklíčeného hrachu zaléval hrách připravovaný k setí, aby byl odolnější vůči chorobám.

Příprava: Nejprve na pánvi rozehřejeme máslo. Máslo zpěníme a vysypeme do něj naklíčený hrách. Mírně jej osolíme, opepříme a opékáme něco mezi 3 až 5 minutami. Opékáním ztratí měkkost a syrovou chuť. Občas ho opatrně protřepeme, aby se neuvolnily slupky.

https://www.magazinzahrada.cz/seznamte-se-s-pucalkou-zdravym-jarnim-mlsanim/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Zobrazit více Zabalit