Lískové oříšky (lískáče) jsou výborným zdrojem tuků (cca 60 %), jediná hrst oříšků nám dodá více prospěšných látek, než porce běžného jídla. Obsahují vitaminy skupiny B, (B1, B6), karoteny, v tuku rozpustný vitamin E, dokonce i vitamin C. Za povšimnutí stojí i dlouhý seznam nepostradatelných stopových prvků, v lískových oříšcích najdeme draslík, vápník, fosfor, hořčík, železo, měď, bor, mangan, zinek, chrom, selen a další.
Budete potřebovat 100 gramů lískových oříšků, plechovku kondenzovaného mléka, 200 gramů mléčné čokolády, 2 lžíce kakaa, vanilkový extrakt a špetku soli.
Postup přípravy: kondenzované mléko rozehřejte v hrnci a přidejte k němu čokoládu. Jakmile se směs rozpustí, nechte ji vychladnout. Oříšky opražte v troubě a potom je rozmixujte najemno. Musíte je předem samozřejmě zbavit slupek, nebo si koupit oříšky už loupané. Smíchejte čokoládovou směs s rozmixovanými oříšky, kakaem, vanilkou a špetkou soli. Vzniknout by vám měl hladký krém. Pokud bude příliš hustý, přidejte trochu mléka. Pak dejte nutellu do skleniček a uchovávejte ji v chladu.
Potřebné ingredience
Postup při výrobě likéru
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |