Vlašské ořechy, plody ořešáku, patří mezi tradiční ořechy pěstované hojně na našem území. Jsou významným zdrojem tuků (nenasycené mastné kyseliny omega 3), vlákniny, proteinů, vitamínů B1, B2, B3, B6, B9, provitamin A (betakaroten), malé množství vitamínu C a E, a minerálů železo, vápník, hořčík, zinek, selen, fosfor, draslík. Před konzumací je vhodné vlašské ořechy namočit na cca 8 hodin do vody, poté jsou velmi lahodné a téměř k nerozeznání od těch z nové sklizně.
Dávkování: 30-50g za den, nebo jedna hrst
Skladování: suché, chladné a temné místo do teploty 20°C
Použití: pro přímou konzumaci (před konzumací doporučujeme namočit na 4 hodiny ve vodě), do snídaňových směsí, jogurtů, zákusků atd.
![]() |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
![]() |
Osobní odběr v Brně zdarma! |