Kešu ořechy (plody ledvinovníku západního) mají ledvinovitý tvar a jsou původem z Jižní Ameriky. Jsou zdrojem proteinů, vlákniny, zdravých tuků (omega–3 a omega–6 nenasycené mastné kyseliny), sacharidů, minerálů (měď, vápník, hořčík, železo, fosfor, sodík, draslík a zinek), vitamínů (C, B1, B2, B3, B6, B9, E a K). Úroda z jednoho stromu je pouze 60 až 80 kg vyloupaných kešu. Plody na stromě nápadně připomínají jablko, tvarem i barvou.
Zajímavost: využívají se i listy, jejichž extrakt se přidává do některých zubních past pro posílení dásní
Použití: pro aktivaci žádoucích enzymů je vhodné kešu před konzumací cca 2 hodiny namáčet
Kešu nahradily v rostlinné stravě sýr. A nejenom to. Příznivci tohoto stravování z nich připravují například náplně do oblíbeného cheesecaku. Velmi jednoduchý je i postup na sýrovou omáčku a sýry mnoha druhů – mazací, mozzarellu, eidam a dokonce i hermelín.
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |